Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Audijencija

Planetarno popularna sredjoškolka aktivistica kod Pape: "Hvala vam što se zauzimate za prirodu i govorite istinu"

Švedska aktivistica Greta Thunberg kod pape Franje (Foto: AFP)
Švedska aktivistica Greta Thunberg kod pape Franje (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Švedska aktivistica Greta Thunberg kod pape Franje (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Na općoj audijenciji pape Franje, posebna gošća. Među okupljenim vjernicima bila je srednjoškolka iz Švedske, koja je proteklih tjedana postala zaštitno lice prosvjeda protiv klimatskih promjena. Greta Thunberg sa Svetim je ocem i razmjenila nekoliko riječi, te mu zahvalila što u javnim nastupima govori o klimi.

"Hvala Vam što se zauzimate za klimu i govorite istinu. To puno znači'', rekla je Greta Thunberg u razgovoru s Papom, a on joj je odgovorio: „"Bog te blagoslovio, nastavi s radom, samo nastavi. Samo naprijed.''

Pročitajte i ovo Papa Franjo vodio misu u povodu Cvjetnice Na tako važan dan Papa Franjo na misi preskočio tradiciju staru 1700 godina: ''Ovo je vrlo neobično'' Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Jeste li znali kada se obilježava Svjetski meteorološki dan? Odgovor otkriva meteorolog Čačić

HTunberg je jučer govorila pred zastupnicima u Europskom parlamentu. Političke vođe pozvala je da sačuvaju planet kao što žele obnoviti parišku katedralu Notre-Dame. U emotivnom govoru jedva je susprezala suze.

„Nestajanje naših velikih šuma, toksično zagađenje zraka, nestajanje insekata i divljih životinja, rast kiselosti oceana, sve te katastrofalne trendove ubrzava način života koji mi u financijski sretnom dijelu svijeta vidimo kao naše pravo da jednostavno nastavimo dalje", rekla je Greta.

Greta Thunberg je nakon prošlogodišnjih velikih vrućina i požara u Švedskoj samostalno počela prosvjedovati ispred parlamenta te zemlje. Zatražila je da vlada smanji emisije štetnih plinova u skladu s pariškim klimatskim sporazumom. Njezin se prosvjed proširio svijetom. Prošli mjesec u više od 120 zemalja na ulice je izašlo više od milijun ljudi, mahom učenika. Sljedeći veliki prosvjed najavljen je za 24. svibanj. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene