Ilustracija (Foto: Davor Puklavec/PIXSEL)
Ilustracija (Foto: Davor Puklavec/PIXSEL)

Petogodišnja djevojčica Jana danima prosi na jednom beogradskom raskrižju. Sama je na ulicama velikog grada i vjerojatno je još jedna žrtva zlouporabe djeteta u svrhu prosjačenja.


Jana u večernjim satima ide od automobila do automobila i kuca na prozore želeći da joj netko udijeli koji dinar. Većina vozača otvori prozor, da nešto novca i produži dalje. Ona nastavlja neumorno čekati crveno svjetlo i svoju priliku da dobije još koji novčić.

Vezani članci Marko Grubnić (Foto: Instagram) Grubnić morao napustiti djevojačku Maje Šuput: "Što se dogodi u Beogradu, ostaje u Beogradu" Maja Šuput i Marko Grubnić (Foto: Instagram) Maja Šuput u Beogradu pokazala grudi, a zaručnik Nenad joj šalje cvijeće

Na pitanje kako se zove i koliko ima godina, odgovara: "Jana" i podiže ruku s pet prstiju i tako pokazuje da ima pet godina.

''Kuća mi je tamo negdje. Nemamo novca, moramo prositi'', ispričala je novinarima Blica i odbila njihov prijedlog da je otprate kući.

Ova djevojčica ima samo jednu želju, a to nije novac. Njezina novogodišnja želja je ono što želi većina djevojčica njezine dobi - lutka.

''Tu je svaku večer, da se čovjek naježi i pukne od tuge'', komentirao je jedan prolaznik dok joj je davao 500 dinara.