Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Saudijska Arabija i još četiri arapske zemlje, među kojima Katar, suglasili su se u nedjelju o potrebi borbe protiv džihadista Islamske države koji "prijete" sigurnosti i stabilnosti regije i svijeta.


U priopćenju objavljenom nakon ministarskog sastanka u Džedi, sudionici navode da su razgovarali o "razvoju terorističke i ekstremističke ideologije i problemima s kojima se susreću neke arapske zemlje", aludirajući na napredovanje džihadista Islamske države u Iraku i Siriji.

Vezani članci Slika nije dostupna Dramatično upozorenje Njemačke: "Ovaj veliki spor mogao bi završiti ratom" Slika nije dostupna Moskva je zabrinuta: "Ne možemo biti zadovoljni situacijom''

Razmotrili su i "ozbiljne posljedice" na "države u regiji i prijetnju koju ti džihadisti predstavljaju za sigurnost i mir u svijetu", po tekstu koji prenosi saudijska agencija Spa.

Identificiran je ubojica koji je odrubio glavu američkom novinaru!

Na sastanku je razmotren također "razvoj situacije u Siriji" i sudionici su se "suglasili u pogledu spomenutih pitanja i potrebe da se ozbiljno djeluje (...) kako bi se sačuvala sigurnost i stabilnost arapskih država."

Rezultati sastanka, održanog iza zatvorenih vrata, trebali bi biti predani ostalim članicama Arapske lige, a ukupno ih je 22.

U Siriji je u više od tri godine građanskog rata poginulo više od 190.000 ljudi, po podacima UN-a.  (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook