Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zgrozio svijet

Britanski mediji: Američkom novinaru glavu je odrubio britanski reper!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanske tajne službe identificirale su muškarca koji je nedavno kao pripadnik Islamske države (IS) pogubio američkog novinara Jamesa Foleya, objavio je u nedjelju list Sunday Times.

Foleyev ubojica 23-godišnjak je iz Londona, prenosi Sunday Times informacije obavještajnih službi.

Pročitajte i ovo Ivan Bulj izašao iz zatvora - 1 ubojica na slobodi FOTO Neobična scena: Pogledajte tko je Bulja dočekao pred zatvorom Tsyren-Dorzhi Tsyrenzhapov Putin ga pomilovao Monstrum koji je žrtvinu odrubljenu glavu bacio kroz prozor zgrade pomilovan da bi se borio u Ukrajini, na slobodi je ponovno napao

A dok izvori tajnih službi još uvijek šute o imenu počinitelja, britanski mediji pišu kako je glavni osumnjičenik Abdel-Majed Abdel Bary, britanski reper koji je u svojoj zemlji bio čak i poznat, a pjesme su mu se mogle čuti i na BBC-jevom radiju.

On je prije godinu dana napustio svoju obitelj u Londonu i priključio se pripadnicima Islamske države u Siriji i Iraku.

Nedavno je na Twitteru objavio fotografiju na kojoj drži odrubljenu ljudsku glavu, dodaje se u informaciji. List piše kako su to sve informacije koje je dobio od obavještajnih izvora.

Prema pisanju medija, njegov otac, Adel Abdul Bary, je bio bliski suradnik Osame bin Ladena, a iz Velike Britanije je izručen SAD-u zbog optužbi za terorizam.

'Mi smo krivi za čitavu generaciju mladih džihadista'

IS je Foleya pogubio u znak odmazde zbog američkih zračnih napada, a video s prikazom glavosijeka objavljen je u utorak na internetu. Počinitelj na snimci ima engleski naglasak, a jezični stručnjaci procjenjuju da potječe iz istočnog Londona.

List Guardian izvijestio je u četvrtak da je Foleyev ubojica Britanac koji sebe naziva "Jihadi John" i da pripada jednoj skupini britanskih islamista. List se pri tome poziva na iskaz jednog bivšeg taoca te skupine.

Foleyev ubojica je muškarac koji je prije nekoliko mjeseci vodio pregovore o oslobađanju jedne španjolske novinarke. Ona je Guardianu izjavila da je riječ o inteligentnom, obrazovanom i vrlo religioznom muškarcu.

Skupinu islamista iz Velike Britanije taoci zovu "Beatles". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene