Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Benedikt XVI. završio je hodočašće Svetoj zemlji posjetom jeruzalemskom Starom gradu i bazilici Svetog groba, mjestu raspeća i uskrsnuća Kristova, uputivši poruku nade za cijelo čovječanstvo uz riječi da je 'ljubav jača od smrti', javljaju agencije.


'Prazan grob nam govori o nadi, nadi koja ne razočarava jer je dar duha života', kazao je Papa nakon molitve kod Kamena pomazanja. 'Kao kršćani, znamo da mir kojemu teži ta rastrgana zemlja ima jedno ime: Isus Krist', izjavio je Papa u bazilici u kojoj se štuju Kalvarija i Isusov grob.

'On je naš mir, on koji nas je pomirio s Bogom u jednom tijelu, na Križu, okončavši mržnju. Stavimo dakle u njegove ruke svu našu nadu u budućnost, kao što je i on, u času tmine, predao svoju dušu u ruke Oca', dodao je Papa.

Vezani članci Hodočašće policije, vojnika i branitelja (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Vojni ordinarij: "Ljudsko je biće oduvijek bilo biseksualno i postoji samo kao muškarac i kao žena" Slika nije dostupna Bozanić: Žrtva ljudi koji su sebe dali za domovinu pretvara se u jeftinu robu za političku trgovinu

Završavaju osmodnevni posjet Jordanu, Izraelu i palestinskim područjima, 82-godišnji papa govorio je o 'golemoj privilegiji svjedočenja o Kristu u zemlji koju je posvetio svojom zemaljskom nazočnošću i službom Božjom'. Prije posjeta Svetom grobu Papa je na ekumenskom susretu s grčkim pravoslavnim patrijarhom razgovarao o jednakosti kršćana u Jeruzalemu, pozivajući na jednake društvene beneficije koje uživaju ostali sugrađani. Papa se osvrnuo na potrebe kršćanske manjine u gradu koja se često žali na diskriminaciju. Prije nego što se zaputi u Rim, Papa će se u zračnoj luci Ben Gurionu sastati s armenskim patrijarhom.