Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen lažni doktor u Srbiji

Hrvat u Srbiji pacijente liječio rajf-generatorima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpska policija uhitila je lažnog doktora alternativne medicine, inače Hrvata, koji je za iznose i do 8.000 eura 'liječio' očajne pacijente oboljele od tumora.

Nakon što je 56-godišnji Nenad Roso, hrvatski državljanin bez stalnog prebivališta u Srbiji, bivši bodibilder, uhićen, otkrilo se kako je njegovo pravo ime zapravo Nenad Brkić. Po njegovom uhićenju, beogradskoj policiji počeli su pristizati pozivi više od stotinu ljudi iz čitave Srbije, ogorčenih prijevarom. 'Roso je tvrdio da je 'specijalist ortomolekularne discipline', da je diplomu dobio sredinom sedamdesetih godina prošlog stoljeća u Sacramentu, u SAD-u. Isto tako je tvrdio da mu je ta diploma priznata u Hrvatskoj odakle je porijeklom, međutim, u Srbiji nema nikakav certifikat za bavljenje alternativnom medicinom', objasnio je za Blic izvor blizak istrazi iz srpskog MUP-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: Thinkstock) Policija savjetuje Mislio je da dogovara posao stoljeća, ali nije bilo tako: Još dugo pamtit će taj dan Ilustracija Mučan slučaj Doktor iz Srbije kojega je rodilja optužila za smrt svoje bebe i nasilje tijekom poroda javio se policiji

S Brkićem je uhićen i njegov pomagač, 56-godišnji Željko Šeatović iz Guncata kraj Barajeva, kojeg policija tereti kako je za Brkića izrađivao aparate, kojim je ovaj 'liječio' oboljele pacijente. U ordinaciji 'doktora Rose', policija je pronašla i takozvane rajf-generatore, pomoću kojih je ovaj pacijente tretirao protiv tumora vibracijama i širenjem magnetskog polja. naravno, te naprave nisu imale niti certifikat, niti atest o tehničkoj ispravnosti. Pacijente je liječio i preparatima i lijekovima poput Flavina, Protocela i Lame.

Čak se oglašavao i na televiziji

Brkić, odnosno Roso, čak se oglašavao i na televiziji, posebice svoje rajf-generatore i takozvanu 'nultu terapiju'. 'Oboljeli i njihovi najbliži, hvatajući se za slamku spasa obraćali su se Rosu, koji ih je primao u ordinaciji u Beogradu. Za prvi pregled je naplaćivao 200 do 300 eura, a zatim je određivao terapiju. U ovisnosti od toga što je sve uključivao u terapiju, rajf-generator i razne preparate, to je naplaćivao čak do 8.000 eura', rekao je isti izvor iz MUP-a za Blic. Policiji je prevaranta Rosu prijavila žena iz Kragujevca, nakon što je njezin suprug preminuo poslije njegove 'nulte terapije' te im objasnila kako i čime je ovaj prevarant liječio pacijente. zasad policija nije utvrdila o kojoj svoti novca se radi u ovoj prijevari, no pretpostavlja se da ona prelazi i više stotina tisuća eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene