Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićeno još šest osoba

Srbija: Zbog mita uhićen ravnatelj Instituta za onkologiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj srbijanskog Instituta za onkologiju i radiologiju Nenad Borojević i još šest osoba, među kojima i voditelji predstavništava ljekarničkih tvrtaka i distributera lijekova, uhićeni su pod sumnjom da su primali i davali mito te da su manipulirali citostaticima.

Borojević, njegov zamjenik Zoran Tomašević, načelnici odjela pedijatrije i ljekarne u istom institutu Zoran Bekić i Ivana Popović, osim za primanje mita u vrijednosti od gotovo milijuna eura od triju ljekarničkih tvrtaka, osumnjičeni su i da su pacijentima oboljelim od raka davali dvostruke ili trostruke doze cistostatika, piše dnevnik 'Blic', pozivajući se na neimenovani izvor blizak istrazi.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović promijenio fotografiju i slogan na Facebooku Dotaknuo se i Rojsa Milanović HDZ nazvao kartelom: "Plenković zapomaže" Peruanska predsjednica Dina Boluarte Drama u Peruu Šest ministara podnijelo ostavku, razotkrili ih Rolexi: Predsjednica je pod istragom, sumnja se na korupciju

Po riječima tog izvora, zasad se sumnja da je 20 pacijenata, među kojima su i djeca, bilo liječeno neprimjerenom terapijom. 'Polovica je primala dvostruke ili trostruke doze citostatika, a drugoj polovici su davani lijekovi iako to nije trebalo. Provjeravamo je li netko od pacijenata umro zbog neprimjerena liječenja', navodi izvor 'Blica'.

U izjavi koju prenosi 'Politika' srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić kazao je da su Borojević i njegovi suradnici uhićeni zbog sumnje u zlouporabu citostatika, lijekova za liječenje oboljelih od raka. Uhićenici su, navodi se, osumnjičeni za primanje i davanje mita te zlouporabu citostatika, odnosno za favoriziranje ljekarničkih kuća pri nabavama lijekova. Cijeli slučaj je zgrozio srbijansku javnost, javljaju beogradski mediji.

U Institutu zatečeni uhićenjima

U Institutu za onkologiju i radiologiju tvrde kako nisu upoznati s privođenjem direktora Nenada Borojevića i ostalih zaposlenih, piše Mondo. 'Uhićene osobe, po osnovi stručnog i profesionalnog angažmana, više su godina sudjelovale u uspješnom stvaranju i reprezentiranju visokog stupnja onkologije u Institutu, Srbiji i inozemstvu.', stoji u priopćenju Instituta.

Nastavljaju kako će svi zaposleni i dalje ulagati maksimalan napor kako bi svojim pacijentima osigurali najbolje uvjete za liječenje, te kako nitko, čak ni zbog svoje funkcije ili položaja, ne smije biti izuzet od ispitivanja. (Hina/A.V.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene