Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Napadači u lažnim odorama oteli su 50-ak osoba, među kojima i 30 sportaša te šefa iračkog olimpijskog odbora, za vrijeme njihova sastanka u Bagdadu u subotu.


Pojedinosti o ovoj masovnoj otmici za sada su šture, ali je policija objavila da se incident dogodio u velikom konferencijskom centru u središnjem dijelu Bagdada.

Vezani članci Prizor iz filma 4700 kilometara daleko - 1 Kao 15-godišnjak s majkom i sestrama pobjegao u Hrvatsku: "Tata je htio udati svoje 9-godišnje kćeri. Mami je prijetio da će joj baciti kiselinu u lice" Samoubilački napadi na tržnici u Bagdadu Krvavi napadi na prepunoj tržnici: Samoubilački dvojac aktivirao pojase s eksplozivom, poginulo više od 30 ljudi

Prema policijskim izvorima, napadači odjeveni u plave odore stigli su s terenskim vozilima, nalik na službena, upali na sastanak i oteli šefa iračkog olimpijskog odbora Ahmeda al Hadjiyu, 20 zaštitara i 30 sportaša.

Dopisnik agencije Reuters vidio je konvoj takvih vozila s velikim
brojem mlađih ljudi koji su izgedali kao da su uhićeni kako prolazi kroz četvrt Karada u blizini konferencijskog centra.

Iračkim olimpijskom odborom je do američke invazije predsjedao Udaj Husein, sin iračkog diktatora Sadama.