Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Španjolska civilna garda otkrila je pedofilsku mrežu na Internetu i u sklopu istrage uhitila 42 muškarca.


Operacija 'Voajer' koja je počela prije sedam mjeseci, rezultirala je privođenjema 42 osobe i ispitivanjem još 120 zbog posjedovanja pedofilskog materijala. 

Vezani članci Komarci Gladne štetočine: Ovako izgledaju komarci kad se pokušaju probiti do kože preko mreže Plaža - 1 Predatori na plažama sve su domišljatiji: "Ovog ljeta imali smo slučaj da je kamera bila u predmetu nalik na ključ automobila"

Mreža koja je uglavnom djelovala u Španolskoj i Andori, a bavila se distribucijom, objavljivanjem i razmjenom fotografija pedofilskog sadržaja.

Istraga je počela u Navari kada je jedna 17-godišnjakinja prijavila policiji da Internetom kruže njene razodjevene fotografije kada je imala samo 13 godina.

Među uhićenima ima šefova poduzeća, informatičara, liječnika i političara

Među uhićenim osobama se nalaze šefovi poduzeća, informatičari, liječnici i političari, navodi policija. 

Španjolska civilna garda od kraja veljače koordinira velikom operacijom protiv pedofilije na Internetu tijekom koje je u 19 zemalja Europe i Latinske Amerike uhićeno 108 osoba.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju