Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Petar Cvjetinović, zvani Pero Maljutka iz Bijeljine, prevarant je koji se predstavljao kao Milorad Dodik i tražio goleme novčane iznose od vodećih biznismena u Srbiji za liječenje bolesnog djeteta.


Lažni predsjednik Republike Srpske lociran je u Loznici i samo što nije uhićen.

Vezani članci Slika nije dostupna Dodik prisegnuo kao novi predsjednik RS i ispričao se za zločine Slika nije dostupna Dodik nazvao Silajdžića 'bolesnikom' i nastavio prijetiti odcjepljenjem

Izvori srbijanskog Pressa tvrde da su uhićeni i Maljutkini pomagači. Tako se prvi na udaru našao 21-godišnji Miloš Mihajlović koji je jučer uhićen u Beogradu. On je po Maljutkinom nalogu otvorio račun u nekoliko beogradskih banaka na koji je uplaćivan novac. Taj novac zatim je odnosio svom šefu Cvjetinoviću.

Navodno je u ovu prevaru upleteno još nekoliko ljudi. Policija sumnja da je prevarant iz Bijeljine imao cijelu mrežu organiziranih suradnika. 

Navodno je Maljutka pokušao pobjeći u Crnu Goru, no nije uspio.

U policiji procjenjuju da je Maljutka napravio kobnu pogrešku preuzimajući identitet Milorada Dodika i krenuo na srpske biznismene poput Veselina Jevrosimovića i vlasnika Zorana Drakulića. Njih dvojica otkrili su da je prevarant potpuno 'skinuo' glas premijera RS. No, oni nisu uplatili novac za liječenje bolesnog djeteta već su cijelu priču provjerili u kabinetu premijera. 

Za razliku od njih, Mile Deragić je nasjeo na priču o bolesnom djetetu i uplatio 200 000 dinara. Slično je prošao i Milovan Bojić, suvlasnik privatne klinike koji je odmah uplatio novac.

Izvor srbijanskog Pressa kaže kako je naviše novca uplatila tvornica keksa iz Crvenke, no nije želi otkriti o kojoj je svoti riječ.