Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otkriven lažni Dodik koji je 'sakupljao' novac za bolesno dijete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petar Cvjetinović, zvani Pero Maljutka iz Bijeljine, prevarant je koji se predstavljao kao Milorad Dodik i tražio goleme novčane iznose od vodećih biznismena u Srbiji za liječenje bolesnog djeteta.

Lažni predsjednik Republike Srpske lociran je u Loznici i samo što nije uhićen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mesić o situaciji kod susjeda 'Vođe Hrvata u BiH zanima samo vlast' Slika nije dostupna 'Dat ćemo doprinos miru' Dodik prisegnuo kao novi predsjednik RS i ispričao se za zločine

Izvori srbijanskog Pressa tvrde da su uhićeni i Maljutkini pomagači. Tako se prvi na udaru našao 21-godišnji Miloš Mihajlović koji je jučer uhićen u Beogradu. On je po Maljutkinom nalogu otvorio račun u nekoliko beogradskih banaka na koji je uplaćivan novac. Taj novac zatim je odnosio svom šefu Cvjetinoviću.

Navodno je u ovu prevaru upleteno još nekoliko ljudi. Policija sumnja da je prevarant iz Bijeljine imao cijelu mrežu organiziranih suradnika. 

Navodno je Maljutka pokušao pobjeći u Crnu Goru, no nije uspio.

U policiji procjenjuju da je Maljutka napravio kobnu pogrešku preuzimajući identitet Milorada Dodika i krenuo na srpske biznismene poput Veselina Jevrosimovića i vlasnika Zorana Drakulića. Njih dvojica otkrili su da je prevarant potpuno 'skinuo' glas premijera RS. No, oni nisu uplatili novac za liječenje bolesnog djeteta već su cijelu priču provjerili u kabinetu premijera. 

Za razliku od njih, Mile Deragić je nasjeo na priču o bolesnom djetetu i uplatio 200 000 dinara. Slično je prošao i Milovan Bojić, suvlasnik privatne klinike koji je odmah uplatio novac.

Izvor srbijanskog Pressa kaže kako je naviše novca uplatila tvornica keksa iz Crvenke, no nije želi otkriti o kojoj je svoti riječ.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene