Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Otac Madeleine McCann, koja se, sada već 11 godina, vodi kao nestala osoba, dao je rijedak intervju za radio BBC te progovorio o tome što je osjećao u trenucima kad je shvatio da mu je tad trogodišnja kćerkica nestala.


Madeleine McCann, tad trogodišnja djevojčica, nestala je 2007. godine tijekom odmora s obitelji u portugalskom mjestu Praia da Luz, a njezin otac Gerry McCann za BBC radio je progovorio o danu kad je njegova kći oteta.

Vezani članci Osumnjičen za otmicu Maddie Je li konačno riješen misterij nestanka Madeleine McCann? "Imamo nove konkretne dokaze o ubojici" Slika nije dostupna McCannovi: Ne možemo niti opisati koliko nam znači nova istraga

Prvo je istaknuo da nije pričao dugo o tom danu (3. svibnju 2007.) jer su sjećanja bila prebolna.

"Počeli smo vrlo brzo tragati za njom na vrlo širokom području i nakon toga smo još brže digli uzbunu", rekao je otac malene Madeleine, a prenosi news.com.au.

"Nalazite se u tom malenom turističkom rezortu, koji se doimao idiličnim, izvan sezone i osobno nisam tad znao portugalski pa sam pitao prijatelja Matta da ode do recepcije i zamoli ih da pozovu policiju", priča Gerry McCann.

Slučaj nestanka Maddie McCann jedan je od najpraćenijih slučajeva nestanka neke osobe ikad u svijetu.

Britanska policija nedavno je zatražila dodatna financijska sredstva kako bi produžila operaciju Grunge i pronašla nestalu Maddie. Operacija je započeta još 2013. godine.

"Nisam mogao iz glave izbiti najcrnije misli, da ju je netko oteo i da je zlostavlja. Osjećao sam da svaki trenutak u kojem je nismo uspjeli pronaći, stvari postaju sve gore. Sjećam se da sam se srušio na tlo i zvao dio svoje obitelji i samo im govorio da se mole za nju", priča Gerry.

Zahtjev policije za dodatnim sredstvima je trenutno na razmatranju, a vlasti u međuvremenu nisu ništa bliže pronalasku nestale djevojčice, koja bi sad već trebala biti u dobi tinejdžerice, nego što su to bile i na početku istrage.