Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zanemarivanjem uzrokovala smrt

Osam mjeseci tijelo bebe majka držala u krevetiću radi dječjeg doplatka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Heroinska ovisnica, 37-godišnja Kimberly Hainey, u četvrtak je proglašena krivom za ubojstvo 23-mjesečnog sina Declana čije je tijelo ostavila da leži u krevetu 8 mjeseci.

Ustanovljeno je da je zloglasna majka dugo vremena zanemarivala dijete ostavljajući ga samog u prljavoj pidžami dok je danima boravila u stanu svog dečka ili izlazila sa prijateljima. Kada je dijete preminulo od posljedica nemara, mjesecima je izbjegavala prijaviti smrt da bi i dalje mogla podizati dječji doplatak. Njegovu odjeću i igračke prodala je kako bi kupila heroin, prenosi Daily Mail.

Pročitajte i ovo U bolnici s djecom Imaš pravo, ostvari ga Tko sve ima pravo na besplatni smještaj uz bolesno dijete i kako se ono ostvaruje Kolesterol Liječnici upozoravaju Zabrinjavajući podaci: Sve je više djece s povišenim kolesterolom

Obitelj, poznanici i zdravstveni djelatnici, koji su Declana posljednji put vidjeli početkom ljeta 2009. godine, nisu posumnjali da se išta neobično događa jer je Kimberly uspješno lagala da je njeno dijete živo i zdravo. Beživotno dječje tijelo na kraju su pronašli Kimberlyna majka, očuh i teta krajem ožujka 2010. godine u Paisleyju u Škotskoj poslije poziva iz bolnice kojim su zdravstveni djelatnici upozorili rodbinu kako dijete nije bilo na obaveznom cijepljenju.

Bezdušna majka i nakon osude izbjegava priznati okrutnu istinu te negira ubojstvo sina. Tvrdi da se jednog dana probudila i da je on ležao mrtav.

Porota je odluku donijela nakon četiri sata vijećanja, a duljinu kazne odredit će sudac početkom sljedeće godine. Britanska javnost šokirana je i propustom socijalnih službi koje nisu reagirale na vrijeme i spriječile tragičnu smrt nemoćnog djeteta. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene