Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povijesna presuda

Maloljetnik izveo pokolj u školi u SAD-u: Osuđena njegova majka

Jennifer Crumbley
Jennifer Crumbley Foto: Afp
Jennifer Crumbley iz američkog Michigana proglašena je krivom za ubojstvo iz nehaja jer nije spriječila svojeg sina da izvrši smrtonosnu pucnjavu u školi.

Majka napadača koji je ubio četiri učenika u školi u SAD-u osuđena je u slučaju koji bi mogao predstavljati povijesnu prekretnicu.

45-godišnja Jennifer Crumbley proglašena je krivom po četiri točke optužnice za ubojstvo iz nehaja i prijeti joj 15 godina zatvora za svaku optužbu, prenosi Sky News

Njezin sin Ethan imao je 15 godina kada je u studenom 2021. pucao u srednjoj školi Oxford u Michiganu. Ubio je četiri osobe i ranio sedam. 

Tužitelji su optužili Crumbley da je nemarno dopustila sinu da posjeduje oružje i da je ignorirala znakove upozorenja.

Pročitajte i ovo Prosvjed Možemo Prosvjed FOTO Fizički napad na Markovu trgu: "Pogledajte tko vas plaća, transrodnog boga stavili ste na novčanicu"

Njezin suprug James suočen je s posebnim suđenjem za iste optužbe. Izjasnio se da nije kriv.

On je njihovu sinu kupio pištolj, iako je prema zakonu premlad da posjeduje vlastito oružje. Majka je sljedeći dan objavila kako testiraju njegov novi božićni poklon.

15-godišnjak je oružje donio u školu na dan pucnjave, a nitko nije pregledao njegov ruksak. 

Pročitajte i ovo Prosvjed Možemo Prosvjed FOTO Fizički napad na Markovu trgu: "Pogledajte tko vas plaća, transrodnog boga stavili ste na novčanicu"

Njihov sin, koji sada ima 17 godina, služi doživotnu kaznu zatvora jer je 30. studenog 2021. ubio četiri učenika iz razreda u srednjoj školi Oxford u Michiganu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene