Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga završila

Osam osoba optuženo zbog podvođenja prostitutki Berlusconiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraga koja se vodila u Bariju o seksualnom skandalu u čijem je središtu bio Silvio Berlusconi, završila se u četvrtak podizanjem optužnice protiv osam osoba zbog podvođenja prostitutki talijanskom premijeru Silviju Berlusconiju u nadi da će si tako priskrbiti ugovore, radna mjesta i veze u visokim poslovnim krugovima.

Državno tužiteljstvo u Bariju, na jugu Italije, iznijelo je zaključke i najavilo sudbeni progon poduzetnika Giampaola Tarantinija i Sabine Began, njemačke starlete s nadimkom 'kraljica majka' koja je vrbovala djevojke za neku vrstu harema za Berlusconija.

Svih osam osoba tereti se za poticanje i korištenje prostitucije 'u korist Berlusconija', ali i potpredsjednika regije Puglie, bankara i čelnika grupe Finmeccanica, po pisanju talijanskih medija. Protiv Cavalierea (kako zovu Berlusconija) optužnica nije podignuta jer je korištenje usluga prostitutki u Italiji legalno.

Berlusconijevi odvjetnici u priopćenju ističu da njihov branjenik 'nema nikakve veze s optužnicom u aferi Bari' i da 'nije upoznat s djelom koje se stavlja na teret Tarantiniju i drugim osumnjičenicima'.

Istraga je usmjerena na raskalašene zabave u Berlusconijevim privatnim rezidencijama u Rimu i na Sardiniji 2008. i 2009. (Hina)

Pročitajte i ovo Humanitarna pomoć - 4 Zemlje suspendirale pomoć Skandal trese UN: Zaposlenici Agencije za pomoć palestinskim izbjeglicama pomagali militantima Hamas Ilustracija Nova meka Kako je hrvatski grad postao raj za prostitutke iz Južne Amerike? Mnogi stanodavci nemaju pojma što im se događa u stanovima

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene