Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istraga koja se vodila u Bariju o seksualnom skandalu u čijem je središtu bio Silvio Berlusconi, završila se u četvrtak podizanjem optužnice protiv osam osoba zbog podvođenja prostitutki talijanskom premijeru Silviju Berlusconiju u nadi da će si tako priskrbiti ugovore, radna mjesta i veze u visokim poslovnim krugovima.


Državno tužiteljstvo u Bariju, na jugu Italije, iznijelo je zaključke i najavilo sudbeni progon poduzetnika Giampaola Tarantinija i Sabine Began, njemačke starlete s nadimkom 'kraljica majka' koja je vrbovala djevojke za neku vrstu harema za Berlusconija.

Svih osam osoba tereti se za poticanje i korištenje prostitucije 'u korist Berlusconija', ali i potpredsjednika regije Puglie, bankara i čelnika grupe Finmeccanica, po pisanju talijanskih medija. Protiv Cavalierea (kako zovu Berlusconija) optužnica nije podignuta jer je korištenje usluga prostitutki u Italiji legalno.

Berlusconijevi odvjetnici u priopćenju ističu da njihov branjenik 'nema nikakve veze s optužnicom u aferi Bari' i da 'nije upoznat s djelom koje se stavlja na teret Tarantiniju i drugim osumnjičenicima'.

Istraga je usmjerena na raskalašene zabave u Berlusconijevim privatnim rezidencijama u Rimu i na Sardiniji 2008. i 2009. (Hina)

Vezani članci Hrvatski vojnik, ilustracija Dnevnik Nove TV otkriva novi skandal u oružanim snagama: Petorica pripadnika Hrvatske vojske pozitivna na drogu! Prijeti im nečasni otpust Slika nije dostupna Bivši šef MMF-a na optuženičkoj klupi