Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Općim štrajkom na koji su pozvali sindikati neskloni predsjednici Cristini Kirchner, blokirani su pristupi glavnom gradu Argentine Buenos Airesu i otkazni regionalni letovi, javlja AFP.


Diljem Argentine postavljeno je više stotina rampi, rekao je jedan organizator štrajka koji je pozvao vladu na "promjene u vrhu" dva tjedna nakon masovnih manifestacija u zemlji koje su pokazale da je vlast izgubila podršku dijela srednje klase.

Vezani članci Celeste Ayala (Foto: Facebook) Nagrada za junakinju: Policajka dobila promaknuće nakon što je podojila nezbrinuto dijete Cristina Kirchner (Foto: Arhiva/AFP) Bivša argentinska predsjednica Cristina Kirchner optužena za izdaju, zatraženo njezino uhićenje

>> Argentinci diljem zemlje prosvjeduju protiv Cristine Kirchner

Rampe su blokirale pristupe glavnom gradu, dok su svi unutrašnji letovi bili otkazani u zračnoj luci Aeroparque. Zbog rampi se stvorilo više prometnih čepova, a i djelatnici jedne linije metroa su također bili u štrajku, javlja AFP. Štrajkom se traži smanjene poreza na prihod.

Rast argentinskog gospodarstva je pao s 9 posto 2011. kada je Kirchner ponovno izabrana na 2,2 posto ove godine, prema predviđanjima Svjetske banke. Popularnost predsjednice Cristine Kirchner ozbiljno se srozala, samo 34 posto ispitanih ima pozitivnu sliku o njoj, prema 60 posto u tjednu kada je ponovno izabrana, prema podacima instituta Giaccobe et Associes. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook