Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija na sjeveru Belgije

Oluja srušila pozornice: Pet osoba poginulo, najmanje 70 ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tragedija na sjeveru Belgije u naletu snažne oluje koja je pogodila rock festival na otvorenom.

Najmanje je pet osoba poginulo na festivalu u Hasseltu, a 70 ih je ozlijeđeno, rekla je gradonačelnica Hilde Claes. Dvije pozornice urušile su se od kojih jedna na posjetitelje festivala. Ovo je već druga tragedija koju je izazvalo nevrijeme na koncertima u samo pet dana.

Pročitajte i ovo Dijete s knjigom Festival knjiga "Pazi, knjiga!": Rastući trend ulaska u svijet čarolije razveselio i djecu i autore Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama

Snažan vjetar sa jakom kišom je sravnio šatore, čupao drveće, otrgnuo krov s pozornice i srušio ogromne video zidove.

Između 60.000 i 65.000 mladih je bilo na festivalu kada je popodne izbila snažna oluja. Jedna osoba je poginula na mjestu festivala a druge dvije u kampu. Na festivalu su trebali nastupati Eminem, Foo Fighters i The Offspring. Festival je trenutno odgođen i organizatori razmišljaju hoće li ga nastaviti tijekom petka ili subote.

Belgijski premijer Yves Leterme posjetio je mjesto događaja u noći na petak kako bi izrazio sućut obiteljima i prijateljima žrtava.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene