Oluja Dorian je kao posttropska ciklona pogodila kanadsku pokrajinu Novu Škotsku s vjetrovima od 160 kilometara na sat, čupajući stabla i uzrokujući nestanak struje u više od 450.000 kućanstava.

Galerija


Ministar za javnu sigurnost Ralph Goodale rekao je da će vojska izaći na teren. Dorian je do Kanade stigao nekoliko dana nakon što je poharao Bahame. Broj poginulih narastao je na 43, ali očekuje se da će biti još žrtava.

Vezani članci Snijeg u Kanadi Kanađane zatrpao snijeg, neki ne mogu ni izaći iz kuće pa se zabavljaju na kreativne načine Uragan Dorian udario u Bahame (Screenshot: AFP) Čudovišni uragan Dorian ruši sve što dotakne, razina vode mogla bi se podići do 7 metara: "Ne izlazite iz kuća"

Uragan se otada kretao uz američku istočnu obalu. Kanadski centar za uragane označio ga je "vrlo intenzivnom posttropskom ciklonom". Već je palo više od 10 centimetara kiše po metru kvadratnom u Novoj Škotskoj, navode vlasti.

Očekuje se da će oluja u nedjelju proći kroz sjeverni Newfoundland i istočni Labrador. Stanovnicima koji žive uz obalu preporučuje se evakuacija.

Vjetar je bio toliko snažan da je uspio otpuhati građevinsku dizalicu koja se srušila na zgradu pored. Na sreću, zgrada je bila prazna, pa nitko nije stradao.

Prošle nedjelje je Dorian pogodio Bahame kao uragan pete kategorije s vjetrovima do 295 kilometara na sat.

(MT/Hina)