Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijete tornada

Uragan Dorian prijeti istočnoj obali SAD-a: Srušeni dalekovodi i stabla, zatvorene ceste, pomoć treba 70.000 ljudi

Uragan Dorian (Foto: AFP)
Uragan Dorian (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Uragan Dorian (Foto: AFP) Uragan Dorian (Foto: AFP) Foto: Afp Poplave u Freeportu nakon uragana Dorian (Foto: AFP) - 1 Poplave u Freeportu nakon uragana Dorian (Foto: AFP) - 1 Foto: Afp Poplave u Freeportu nakon uragana Dorian (Foto: AFP) - 3 Poplave u Freeportu nakon uragana Dorian (Foto: AFP) - 3 Foto: Afp +0 Uragan Dorian (Foto: AFP) Galerija 1/4 >>
Uragan Dorian, koji je oslabio na oluju druge kategorije pa ponovno ojačao na treću kategoriju, približio se u četvrtak istočnoj obali Sjedinjenih Država, uz jake vjetrove, bujice kiše i opasnosti od poplava.

U izvješću od 11 sati prijepodne po lokalnom vremenu, Nacionalni centar za uragane (NHC) je upozorio da se sljedećih sati očekuju naleti uragana duž dijela obale Južne Karoline.

Pročitajte i ovo Donald Trump Izašli mu ususret Trump u posljednji trenutak dobio odgodu - ne mora položiti 464 milijuna dolara Donald Trump Cjenkao se sa sudom Trumpu istječe vrijeme: Mora platiti 454 milijuna dolara ili bi mogao ostati bez nekretnina

Iako su udari vjetra oslabili i dalje puše do 175 km/h i Dorian se nalazi na 80 km od Charlestona. Uragan bi se trebao u četvrtak približiti obalama te države i zatim skrenuti u Sjevernu Karolinu, navodi NHC.

Charleston, turistički biser Južne Karoline, zahvatili su jaki vjetrovi. Prije nego se opasno približio američkim obalama, Dorian je opustošio otoke Bahama gdje je smrtno stradalo dvadeset osoba, a strahuje se da će broj žrtava porasti, upozorio je ministar zdravstva. Premijer Hubert Minnis je rekao da se radi o "generacijskom razaranju".

Ujedinjeni narodi su procijenili u srijedu da oko 70.000 ljudi treba "trenutačnu pomoć". U Sjedinjenim Državama srušeni su dalekovodi i stabla, a zbog nabujalih voda vlasti su zatvorile ceste, napisao je ured šerifa u okrugu Charlestona.

Više od 200.000 kućanstava je ostalo bez električne energije i tamo je otvoreno 33 skloništa. Voda je već preplavila neke ulice. Prema NHC-u uragan se kreće prema sjeveru-sjeveroistoku brzinom od 13 km /h.

U Charlestonu je na snazi upozorenje na poplave, prema meteorološkom uredu grada. NHC je upozorio i na povećanu opasnost od tornada u istočnom dijelu Sjeverne Karoline u četvrtak. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene