Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Arheolozi su u Izraelu otkrili da je jedna kamena struktura u obliku polumjeseca starija od biblijskih znamenitosti u Galileji čak nekoliko tisuća godina.


Riječ je o masivnoj strukturi, za koju se prethodno vjerovalo da je bila dio prastarih gradskih zidina. Nova otkrića arheologa pokazala su da je masivni kameni polumjesec izgrađen između 3050. i 2650. godine prije Krista.

Vezani članci Ilustracija Svjetski prvak u cijepljenju uvodi COVID bedževe, u restorane mogu samo oni sa zelenim Koronavirus u Izraelu, ilustracija Dogovorili se s Pfizerom pa uspjeli procijepiti gotovo 40 posto populacije. Sada izlaze iz trećeg lockdowna

Struktura je duga 150 metara, a da bi je se napravilo, bio bi potreban rad 200 radnika u trajanju od pet mjeseci, prenosi International Business Times.

Otkriven još jedan Stonehenge!

Kameni spomenik pronađen je pored Bet Yeraha, starog grada iz brončanog doba čije ime znači 'kuća boga mjeseca' na hebrejskom. Arheolozi vjeruju da je spomenik služio za označavanje posjeda i uspostavljanje vlasti i prava nad prirodnim resursima ljudi koji su tamo živjeli u to doba.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook