Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Provalnici su opljačkali jednu banku na jugu Francuske stigavši do trezora tunelom iskopanim iz kanalizacije, doznaje se od policije i državnog odvjetništva.


'Provalnici su do trezora u podrumu stigli kroz tunel koji su prokopali u produžetku kanalizacije', rekao je jedan državni odvjetnik u Toulouseu nakon provale izvedene tijekom vikenda u općini Bessieres.

Vezani članci Opljačkana poslovnica banke u Vrlici (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Otkriveni novi detalji: Vrlički Robin Hood imao pomagača koji ga je prevezao u BiH Slika nije dostupna VIDEO Lopovi opelješili banku, do trezora prokopali tunel!

Provala je izvedena u maniri 'provale stoljeća' u Nici prije 38 godina. Tijekom jednog vikenda u ljeto 1976. 'banda čistača kanalizacije' opljačkala je banku kroz tunel iskopan do trezora. Tada je ukradeno 50 milijuna franaka ili 31 milijun eura.

VIDEO Obavezno pogledati: Animacija koja pokazuje kako krade nova generacija lopova

U mjestu Bessieres sa 3.000 stanovnika, uzbuna je pokrenuta tek u utorak krajem jutra kada je nakon subote otvorena banka. Odnešeni iznos nije naveden. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook