Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Provalnici su opljačkali jednu banku na jugu Francuske stigavši do trezora tunelom iskopanim iz kanalizacije, doznaje se od policije i državnog odvjetništva.


'Provalnici su do trezora u podrumu stigli kroz tunel koji su prokopali u produžetku kanalizacije', rekao je jedan državni odvjetnik u Toulouseu nakon provale izvedene tijekom vikenda u općini Bessieres.

Vezani članci Policija, ilustracija Pljačka u Opuzenu: Usred dana ušetao u banku i natjerao zaposlenike da mu predaju novac Pljačka draguljarnice (Foto: AFP) Vjerovali da su na sigurnom, ali ih je izdalo nekoliko kapi krvi: 15 godina nakon velike pljačke u Francuskoj pronađeni srpski lopovi

Provala je izvedena u maniri 'provale stoljeća' u Nici prije 38 godina. Tijekom jednog vikenda u ljeto 1976. 'banda čistača kanalizacije' opljačkala je banku kroz tunel iskopan do trezora. Tada je ukradeno 50 milijuna franaka ili 31 milijun eura.

VIDEO Obavezno pogledati: Animacija koja pokazuje kako krade nova generacija lopova

U mjestu Bessieres sa 3.000 stanovnika, uzbuna je pokrenuta tek u utorak krajem jutra kada je nakon subote otvorena banka. Odnešeni iznos nije naveden. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook