Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Europolova spektakularna animacija prikazuje kako lopovi operiraju 'step by step'.


Europol je objavio video u kojem je prikazano koliko su dosjetljivi novi lopovi i kako operiraju. Novi fenomen kriminalaca, kako stoji na Europolovim stranicama, je 'trojanski konj'. Metoda je to kojom pljačkaši zapakirani u kutiju ulaze u kamione pune vrijedne robe. Na kutiji stoji naznaka 'lomljivo'.

Vezani članci Auto na parkiralištu ''Lopov zlatna srca'' ukrao joj auto i onda još prijetio da će joj pozvati policiju Ilustracija (Foto: Getty Images) Provalile u trgovinu za odrasle, ali nisu došle po ono što mislite

Kada kamion krene prema svom odredištu, oni izlaze iz kutije, pljačkaju vrijednu robu i javljaju svojim suučenicima izvana da su gotovi. Ovi insceniraju nesreću ili zastoj na cesti, a lopovi izlaze iz kamiona kroz rupe koje naprave na gornjoj strani cerade kamiona.

VIDEO Snimio munjevito brzog lopova u metrou

Vozači ni ne znaju što se točno dogodilo dok ne stignu na odredište i počnu predavati pakete. Tek tada shvate da podosta toga nedostaje. 

Europol naglašava kako je trojanski konj novi način pljačke, kojeg su otkrile španjolske vlasti, a izdano je upozorenje svim policijama diljem Europe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook