Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trinaest marokanskih imigranata, koji se dulje od dva mjeseca nalaze u prihvatnom centru u Rimu, zašili su si usta prosvjedujući protiv dugog pritvora.


Imigranti koji su u Italiju stigli u listopadu prošle godine i otada su smješteni u rimskom centru Ponte Galeria, zašili su si usta u subotu navečer, ponavljajući sličan prosvjed s kraja prošle godine, objavili su u nedjelju policija i aktivisti.

Vezani članci Bolnica u Italiji, ilustracija 15 godina nije dolazio na posao, primio više od pola milijuna eura plaće: Ostali nisu ni primijetili da ga nema Slika nije dostupna Italija: Najmanje tri osobe poginule u potonuću broda

'Ostavljeni su u potpunoj neizvjesnosti, nitko im ništa nije rekao', izjavila je Gabriella Guido, glasnogovornica udruge Lasciate CIEntrare koja se zauzima za bolje uvjete u prihvatnim centrima.

Njemačka želi spriječiti da imigranti zlorabe socijalnu pomoć

Guido tvrdi da je situacija uzavrela u tim ustanovama koje su predviđene za kraći boravak imigranata. 'Ti su ljudi pod stresom, ljuti su i bez ikakve nade. Ovo je jedini način da pokažu svoje nezadovoljstvo', istaknula je. Italija se proteklih godina suočila s dolaskom stotina tisuća imigranata, od kojih veliki broj dolazi iz ratom zahvaćene Sirije ili sa Sjevera Afrike. Samo prošle godine stiglo ih je 400.000.

To je postalo vruće političko pitanje u Italiji gdje se aktivisti žale na loše uvjete u prihvatnim centrima, a protuimigranstska Sjeverna liga zamjera vladi da je previše velikodušna prema imigrantima, osobito u vrijeme recesije. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook