Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žive u strahu

Obama pozvao muslimanske zajednice da se suprostave nasilnom ekstremizmu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obama je ocijenio da su mladi muslimani posebno osjetljivi na ekstremističke propagande kojima ih se poziva da se pridruže islamskoj državi i Siriji ili da provode napade u zemlji.

Američki predsjednik Barack Obama pozvao je u srijedu muslimanske zajednice u SAD-u na podršku u suprostavljanu "nasilnom ekstremizmu" koji je u suprotnosti s islamskom vjerom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zaštita ustavnog poretka Alarm za uzbunu: Dio druge najpopularnije stranke u državi usred Europe proglašen ekstremno desničarskom Slika nije dostupna ChapelHillShooting Jesu li američki mediji umanjili važnost ubojstva ovih studenata?

Muslimanski lideri u diskreditiranju našeg naroda trebat će više od propagande islamskih militanata da su zapadne zemlje u ratu protiv islamske vjere, rekao je Obama na trodnevnom summitu protiv ekstremističkog nasilja koji se održava u Bjeloj kući.

Ocijenio je da su mladi muslimani posebno osjetljivi na ekstremističke propagande kojima ih se poziva da se pridruže islamskoj državi i Siriji ili da provode napade u zemlji.

Prošlog tjedna obavještajni dužnosnici izvijestili su Kongres da je čak 150 američkih državljana pokušalo otputovati u Siriju i priključiti se islamskim militantima.

U SAD-u ubijeno troje muslimanskih studenata - zbog čega?

U tekstu koji je u srijedu objavljen u Los Angeles Timesu Obama je naveo da brojni američki muslimani žive u strahu nakon što su prije tjedan dana ubijena trojica muslimanskih studenata u Chapel Hillu, na jugoistoku Sjedinjenih Država.

'Još ne znamo zašto je troje mladih brutalno ubijeno u Chapel Hillu, ali znamo da su brojni Amerikanci muslimani diljem naše zemlje zabrinuti i strahuju', piše Obama u tekstu i dodaje da 'amerikanci svih religija i podrijetla moraju ostati ujedinjeni sa zajednicom u žalosti i inzistirati da nitko ne bi smio biti na meti na temelju onoga što jest, svoga izgleda i svoje vjere'.

Jesu li američki mediji umanjili važnost ubojstva ovih studenata?

Summit protiv ekstremističkog nasilja najavljen je nakon atentata u Parizu, ali bio je dugo ranije pripreman. Na njemu sudjeluju predstavnici 60 zemalja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene