Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki predsjednik Barack Obama u članku koji je napisao povodom rođendana 4. kolovoza rekao je da se smatra feministom te da je apsolutna dužnost muškaraca boriti se protiv seksizma.


U članku objavljenom u ženskom časopisu Glamour američki predsjednik naglašava da su najvažnije osobe u njegovu životu upravo žene - ima dvije kćeri a podigla ga je samohrana majka, te kaže kako je njegova supruga Michelle morala podnijeti nesrazmjerni teret podizanja njihovih kćeri.

Vezani članci Barack i Michelle Obama Obamina hit-knjiga bi mogla dobiti filmsku verziju: Spominje se ime zvijezde koja bi ga trebala glumiti Obećana zemlja, prvi dio memoara bivšeg predsjednika SAD-a Baracka Obame "Obećana zemlja" bivšeg američkog predsjednika već prvi dan srušila rekorde prodaje i uvjerljivo potukla literarna djela prethodnika

Obama u članku kaže: "Napredak koji smo postigli posljednjih 100 godina, 50 godina, i da, čak i posljednjih osam godina, učinio je život značajno boljim za moje kćeri nego je bio za moje bake. I to kažem ne samo kao predsjednik već i kao feminist".

Na dan kada je obilježio 55. rođendan, Obama je naglasio da je današnje vrijeme "iznimno razdoblje za biti ženom". (Hina)