Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugi najveći pad u povijesti

Novo potonuće na Wall Streetu, investitori su zabrinuti zbog tri razloga

Ilustracija (Foto: AFP)
Ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Dow Jones Industrial završio je četvrtak s potonućem od 1,032 boda, što je drugi najgori pad u povijesti. Podsjećamo, najgori je bio onaj pad od 1,175 bodova koji se dogodio u ponedjeljak. Američki Wall Street je ponovno uzdrman, uz velike gubitke koji se nastavljaju od onih u ponedjeljak.

Dow Jones Industrial je ovim novim padom izgubio 1,032 boda, spustivši se tako na 23,860 bodova. Razlog ovom padu je, prema pisanju američkih medija, sve veća zabrinutost investitora o mogućem skorom ubrzanom rastu kamatnih stopa.

Pročitajte i ovo Michael Burry Ikona Wall Streeta Investitor koji je predvidio krah burze 2008. opet se kladi na njen pad. I to na nevjerojatnih 1,6 milijardi dolara Ilustracija odlučili likvidirati tvrtku Bankrotirao vlasnik trgovačkog lanca koji Hrvati obožavaju: Otkriveno što bi trebalo biti s poslovanjem

"Investitori su nervozni zbog tri razloga", tvrdi ekonomist Larry Hatheway. "Jedna je nagovještaj inflacije u SAD-u, druga je posljedični pad profita u kompanijama i treća je strah da zbog svega toga američka središnja banka ne bi priskočilau pomoć s ciljem obuzdavanja kamatnih stopa", objasnio je Larry za Washington Post.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene