Kaos u britanskoj zračnoj luci Heathrow. Umjesto bolje cirkulacije putnika, otvorenje novog revolucionarnog terminala izazvalo je gužve, kašnjenja i otkazivanje letova. Jučerašnje puštanje u promet jednog od najvećih terminala na svijetu pratile su i velike riječi.


Najmoderniji, najljepši, najkvalitetniji. U izgradnju terminala pet, koja je trajala šest godina, utrošeno je više od četiri milijarde eura. 

Vezani članci Kratak fitilj Test tolerancije: Provjerite koliko vam je kratak fitilj Londonski aerodrom Heathrow (Foto: AFP) Zatvoren londonski aerodrom Heathrow: Pronađen "sumnjiv paket", policija pretražuje terminal

No na žalost, nije trebalo dugo da prostor, koji je putnicima trebao olakšati putovanja, postane njihova najgora noćna mora.

Problemi sa sustavom za prtljagu samo su djelić kaosa koji već dva dana vlada najnovijim terminalom zračne luke Heathrow. Tu su i problemi s dizalima, parkiranjem, sigurnosnim provjeravama. 

Otkazani su deseci letova. Na terminalu su zatočene stotine ljudi. Uprava se ispričava, obećavaju brzo rješavanje problema. No, ne danas. Već je najavljeno otkazivanje 20 posto letova.

Cijelu opriču o kaosu u zračnoj luci Heathrow pogledajte u prioloženom video prilogu.