Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspješno izvedeno

Novi kineski vojni dron dovršava probni let

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveće kinesko, samorazvijeno, neovlašteno zrakoplovno vozilo (UAV), Caihong-5, uspješno je završilo prvi probni let, izvjestili su kineski mediji.

Novi kineski vojni dron Caihong-5 dovršio je probni let. Model je sada spreman za masovnu proizvodnju.
Srednja visina duge izdržljivosti drona je 21 metar i može nositi teret do jedne tone, izvještava China Global Television Network.

Pročitajte i ovo Filipinski ratni brod Odnosi su na prekretnici Proključalo na Dalekom istoku, SAD je spreman intervenirati: "Nitko nas neće pokoriti, odgovorit ćemo na napade" Jemenski hutisti, ilustracija Zaustavit će rezolucije UN-a Hutisti u Omanu postigli dogovor s moćnim saveznicima: Njihove brodove neće napadati

Caihong-5 (Rainbow-5), najveći u nizu Rainbow serije, ima maksimalni radni raspon do 10.000 kilometara i može ostati u zraku 60 sati. Dron je u petak prvi put letio u zračnoj luci u pokrajini Hebei u Kini.

UAV može provesti izviđanje, nadzor, patrolu. Također se može koristiti za civilne svrhe kao što su snimanje resursa, anketiranje katastrofe ili hitne odgovore. Dron je prvi put predstavljen na međunarodnom zrakoplovnom sajmu u južnom kineskom gradu Zhuhaiu 2016. godine, piše RT.

"Napravili smo nekoliko izmjena nakon prvog izdanja, a njegove sveobuhvatne funkcije su među najboljima na svijetu", izjavio je Shi Wen, glavni inženjer projekta.

"Provest ćemo više probnih letova i dodati izmjene kako bi zadovoljili potrebe različitih kupaca. Vjerujemo da će to biti uspjeh na domaćem i međunarodnom tržištu", dodao je. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene