Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nikada nije bio nepopularniji

VIDEO Novi gafovi američkog predsjednika usred povijesnih izbora: "Tu je crno...", "Neka čovjek pjeva"

Joe Biden
Joe Biden Foto: AFP
Američki predsjednik Joe Biden uskoro će napuniti 80 godina. Mediji neprestano javljaju o gafovima koje radi u posljednjih nekoliko mjeseci. Nedavno se spotaknuo o žicu na govornici.

Amerikanci u utorak izlaze na kongresne izbore za puni saziv Zastupničkog doma i nešto više od trećine saziva Senata, na kojima će, prema većini predviđanja, pobjedu odnijeti republikanci.

Popularno zvani međuizbori jer se odvijaju na pola predsjedničkog mandata tradicionalno su i svojevrsni referendum o aktualnom predsjedniku i gotovo u pravilu stranka koja je na vlasti u Bijeloj kući na međuizborima gubi vlast u Kongresu.

Pojedini američki mediji javljaju o sitnom novom gafu američkog predsjednika Joea Bidena s političkog skupa potpore guvernerki savezne države New York koji se u nedjelju održao u jednom od auditorija fakulteta Sarah Lawrence. 

"Ups, gazim po... tu je... crno je. Bilo kako bilo", rekao je Biden spotaknuvši se o žicu koja je bila na pozornici s koje je govorio. Američki predsjednik brzo se oporavio od sitnog gafa i nastavio s govorom.

Također, američkom predsjedniku skandirali su na skupu u blizini Washingtona. Netko mu je iz gomile na skupu viknuo: "Vi ste sramota", a on je odgovorio: "Izgledate ludo."

"Kažem vam, neka pjeva! Neka čovjek pjeva", dodao je Biden, javlja Telegraph.

Joe Biden u javnosti mnoge iznenađuje posljednjih mjeseci. Mnogi su zabrinuti za njegovo zdravlje i kognitivne sposobnosti zbog učestalih gafova. Nedavno je nakon nastupa u New Yorku djelovao dezorijentirano kad nakon govora nije znao sići s pozornice.

Vjetar u leđa ili nož u leđa?

Iako se ime Joea Bidena ne nalazi na glasačkim listićima, brojni Amerikanci vide ove izbore kao referendum o predsjedniku.

Pročitajte i ovo Donald Trump, Joe Biden IZBORI U SAD-u Trump najavio važnu objavu, Biden upozorio: ''Moć u Americi tamo je gdje je uvijek bila''

No, oni su i velik test političke budućnosti Donalda Trumpa, koji se sav daje u kampanji Republikanske stranke i organizira brojne skupove diljem zemlje.

Za njih dvojicu, koji razmišljaju o ponovnoj kandidaturi na izborima 2024., rezultati međuizbora značit će vjetar u leđa za jednoga i splašnjavanje entuzijazma za drugoga.

Pročitajte i ovo Joe Biden Neugodna situacija VIDEO Biden opet izazvao šok: Ovog puta djevojci dijelio bizarne ljubavne savjete

Bidenova popularnost pala je na gotovo najnižu točku u dosadašnjem mandatu, prema anketi Reutersa/Ipsosa, dok birači kreću prema glasačkim kutijama.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene