Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Postoje sumnje da se na plaži, tog dana, nalazila i treća osoba, pripadnik zloglasne skupine džihadista Islamske države.


Sve je više onih koji tvrde da Seffedine Rezgui, ubojica iz Tunisa, nije sam pohodio plažu smrti u poznatom turističkom hotelskom kompleksu u Tunisu.

Vezani članci Slika nije dostupna VELIKI PROPUST POLICIJE 47 minuta ubijao na plaži, pa u hotelu, a onda se vratio završiti započeto Slika nije dostupna IZLAZE DETALJI MASAKRA NA PLAŽI, OBJAVLJENA JE FOTOGRAFIJA NAPADAČA 'Smijao se i šalio dok je birao koga će ubiti'

30-godišnji Jim Stevenson koji je bježeći s plaže spasio svoj život, kazao je kako se na plaži, kada je počeo krvavi poshod terorista, nalazilo najmanje dvoje ljudi koji su sa sobom nosili puške i pištolje te pucali po turistima.

VELIKI PROPUST POLICIJE 47 minuta ubijao na plaži, pa u hotelu, a onda se vratio završiti započeto

Detaljan opis drugog ubojice prijavio je policiji koja je, prema njegovom iskazu, izradila foto-robot drugoog ubojice za kojim intenzivno traga. Postoje sumnje da se na plaži, tog dana, nalazila i treća osoba, pripadnik zloglasne skupine džihadista Islamske države.

Stevenson je u intervjuu za Sunday Mail kazao da je vidio muškarca kako puca u ženu koja se spuštala niz stepenice u neposrednoj blizini bazena u hotelu.

'Muškarac koji je pucao u ženu je nosio tamne, možda zamazane, kratke hlače. Pucao je u dijelu hotelskoh bazena. Također, prilikom razgovora s ostalima koji su tog trenutka biti u hotelu, saznao sam da su neki primjetili muškarca u crvenim hlačama, tako da postoji mogućnost da je u ovaj napad uključena i treća osoba', kazao je Britanac koji je u Tunisu bio na godišnjem odmoru sa sinom, suprugom i njezinom majkom.

Drugog je napadača opisao kao svježe obrijanog, bez brade i crne kose. Nosio je svjetlo sivu majicu, tamnije hlače i kalašnjikov.

ISPOVIJEST TURISTA S PLAŽE STRAVE 'Iz mora sam gledao pokolj'

Dok policija traga za drugim napadačem, izjave očevidaca sugeriraju na uključenost treće osobe u napad u kojem je ubijeno 38 ljudi.

Kirsty Murray koja je sa zaručnikom bila u hotelu kada je upucana u obje noge, tvrdi da je u nju pucao muškarac koji nije Rezgui. Oboje, ona i zaručnik, tvrde da je u napadu sudjelovalo najmanje tri osobe.

Umirovljeni policajci Steve Johnson i Michael Perry, obojica su u svojem iskazu kazala kako su vidjeli muškarca u crvenim hlačama kako puca po hotelu.

'Vidjeli smo najmanje tri tijela kako leže kraj bazena, a onda i muškarca u kratkim crvenim hlačama, bez majice. Nosio je veliku pušku, a nakon pucnjave u hotelu krenuo je prema plaži', rekao je Johnson.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook