Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smeće ili revolucionarno otkriće!

Nova studija otkrila zapanjujuće podatke o visokim temperaturama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kad bi vas netko pitao koja temperatura vani je najbolja za vašu produktivnost, što biste odgovorili? Nova američka studija tvrdi da je najbolja radna temperatura za čovjeka između 12 i 15 stupnjeva Celzija.

Nešto posve osvježavajuće svakog rujna kad temperature počnu opadati tjera nas da sjednemo s šalicom kave za stol i započnemo nove projekte, bilo da je riječ o školi, poslu ili našim individualnim kreativnim pothatima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osjećaj kao da je 52,5 °C El Niño ubija! Crveno upozorenje izdano je za gotovo 3000 mjesta i gradova, temperature su nepodnošljive Klimatske promjene klimatski ekstremi Klimatologinja o opasnostima pred nama, ima li spasa? "Bojim se da smo svi zajedno zakasnili"

Sada postoji istraživanje koje podupire misao da je jesen vrijeme povećane produktivnosti. Ekonomisti sa Sveučilišta Illinois i Berkeley otkrili su da visoke temperature zapravo samnjuju vašu radnu učinkovitost, osobito ako temperature prelaze 15 stupnjeva Celzija. Otkrili su da ljudi tad rade manje i zarađuju manje novca te da to utječe i na ekonomiju, čineči stvari gorima tijekom vrućih ljetnih dana, prenosi Medical Daily.

Studija, koju je objavio američki Nacionalni biro za ekonomska istraživanja, otkriva da temperatura od oko 25 stupnjeva vani zapravo smanjuje prihode prosječnog Amerikanca za pet dolara na dan. Isto tako, svakih otprilike pola stupnja Celzija iznad 15 stupnjeva prosječna ekonomska produktivnost pada za jedan posto.

NASA objavila nove podatke: I dalje rušimo temperaturne rekorde

Konstatacija je posve jasna i izravno se veže na klimatske promjene pa studija tvrdi ako se nastavi s globalnim zatopljenjem, da će to dati negativan efekt na ekonomiju.

Ipak, postoji jedna zadrška, jer studija nije predana na znanstvenu recenziju pa je ne treba uzeti zdravo za gotovo. Jedni ekonomisti tvrde da je smeće, a drugi da je riječ o revolucionarnom otkriću.

Isto tako, znanstvenici još ne mogu utvrditi zašto postoji poveznica između klimatskih promjena i produktivnosti, ali možda je bit u tome da nas je lakše omesti na lijep i sunčan dan.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene