Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Niz eksplozija blizu američkog veleposlanstva u Jemenu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko eksplozija izbilo je u srijedu ujutro blizu američkog veleposlanstva u Sanai, kazala su dva svjedoka.

Zapaljeni automobil bio je vidljiv na cesti uz jako utvrđeno veleposlanstvo, a policija je smjesta zatvorila sektor, dodali su svjedoci. Ne zna se je li bilo žrtava eksplozije.

Pročitajte i ovo Nathalie Rayes (L), njezina majka i Kamala Harris (D) U Washingtonu Tko je nova američka veleposlanica u Hrvatskoj? ''Odlučila je još jednom služiti u ime naroda naše zemlje'' Napad na Kijev dramatična noć VIDEO U razornim noćnim napadima Rusije na Kijev deseci ozlijeđenih: Oštećena i dječja bolnica


Američki diplomatski izvor u Sanai odbio je dati komentar.


"Ne mogu to potvrditi. Ne mogu o tome govoriti", izjavio je taj izvor.

Jemen, iz kojega potječu preci Osame bin Ladena, ove godine se suočio s nizom napada al Qaide, uključujući jedan na američko veleposlanstvo, drugi u blizini talijanskog te druga na zapadne turiste.

Skupina povezana s al Qaidom prihvatila je u ožujku odgovornost za minobacački napad koji je promašio američko veleposlanstvo u Sanaai, ali je ranio 13 djevojčica u obližnjoj školi.

Jemenska vlada pridružila se ratu protiv terorizma koji predvode Sjedinjene Države nakon napada na New York i Washington 11. rujna 2001.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene