Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nikolić novoj vladi ne predviđa dug život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik srbijanskoga parlamenta i ekstremni nacionalist Tomislav Nikolić rekao je da buduća prozapadna srbijanska vlada neće dugo trajati te da će nacionalisti trijumfirati na idućim parlamentarnim i predsjedničkim izborima.

Potpredsjednik radikalne stranke haškoga optuženika Vojislava Šešelja rekao je u intervjuu za agenciju Associated Press da su srbijanski predsjednik Boris Tadić i premijer Vojislav Koštunica postigli dogovor o sastavljanju nove vlade, ali da je taj dogovor posljedica zapadnoga pritiska.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Konferencija euroskeptika Izazvala fizičke sukobe u parlamentu: 'Imate sreću, kod vas su protivnici odjeveni' Slika nije dostupna S oduševljenjem VIDEO Nacionalisti srušili Lenjinov kip!

"Njih dvojicu zajedno drži samo pritisak i ucjena (izvana)", rekao je Nikolić, potpredsjednik ultranacionalističke stranke koja je bila na vlasti zajedno sa socijalističkom strankom nekadašnjega predsjednika Slobodana Miloševića.

Prema njegovim riječima, nova će se koalicija urušiti zbog Kosova koje će prema planu Ujedinjenih naroda vjerojatno steći nezavisnost.

"Kosovo će biti prekretnica", rekao je Nikolić. "Vjerojatno ćemo ove godine imati izbore i mi ćemo pobijediti".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene