Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova prijetnja iz Moskve

Nijemci najavili gradnju tvornice tenkova u Ukrajini, Rusi oštro reagirali: "Takvo postrojenje bit će legitimna meta"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Ruski mediji javljaju o reakciji iz ministarstva vanjskih poslova nakon najave izgradnje njemačke tvornice tenkova u Ukrajini. Smatraju to provokacijom Zapada.

Glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova Rusije Maria Zaharova u četvrtak je kazala kako bi planovi za izgradnju tvornice tenkova u Ukrajini od strane njemačkog obrambenog diva Rheinmetall predstavljali globalnu provokaciju.

"Takvo postrojenje, ako bude izgrađeno, bit će legitimna meta za ruske snage u rangu s bilo kojim drugim objektom ukrajinske obrambene industrije", rekla je.

Tvornica bi navodno trebala biti smještena u blizini većinski mađarskog naselja u Zakarpatju, piše RT.

Pročitajte i ovo Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović Problemi sa SRUUKOM Božinović pokušao objasniti zašto građani nisu SMS-om upozoreni na oluju: "Sustav još nije normiran..."

Izvršni direktor Rheinmetalla Armin Papperger rekao je ranije za CNN da će ukrajinski radnici biti educirani za popravak raznih oklopnih vozila koje proizvodi tvrtka, poput borbenih vozila pješaštva Marder, tenkova Leopard 2 i topničkih sustava Panzerhaubitze 2000.

Zaharova je upozorila da bi, ako njemački proizvođač oružja izgradi tvornicu, to predstavljalo "najnoviji dokaz militarizacije Ukrajine od strane Zapada".

Pročitajte i ovo Marin Miletić "Klimatološki fanatici" Mostovac se rugao najavama oluje koja je ubila četvero ljudi, mislite li da se ispričao? "Ekipa opet plaši ljude. Šire paniku i strah"

"Ako su ti planovi stvarni, onda je to svakako provokacija koju kijevski režim i njegovi zapadni saveznici toliko vole", dodala je.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene