Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama na letu

Vojnik napao helikopter UN-a pa teško ranio srpskog pilota: "Htio je opet zapucati, ali je puška zaglavila"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Srpski pilot B.Đ. (60) teško je ranjen u Nigeriji kada je pripadnik nigerijske vojske iz nepoznatih razloga napao helikopter Ujedinjenih naroda.

Napad, u kojem su poginule tri osobe - jedan humanitarac iz Etiopije, jedan vojnik i sam napadač, dogodio se tijekom rutinskog slijetanja u nigerijsku Dambou.

Srpski pilot B.Đ. (60) teško je ranjen u Nigeriji kada je pripadnik nigerijske vojske iz nepoznatih razloga napao helikopter Ujedinjenih naroda kojim je upravljao B. Đ. Na let je krenuo u sklopu Svjetskog programa za hranu (WFP) Ujedinjenih naroda koji je unajmio helikopter od jednog njemačkog zračnog prijevoznika.

"Napad je eskalirao nakon početne svađe između nigerijskih vojnika na pisti. Napadač je pucao na putnike koji su se iskrcavali iz helikoptera i ubio humanitarca iz Etiopije", prepričava svjedok za Blic.rs.

U toj pucnjavi ranjen je i B. Đ. Naime, napadač ga je ranio i htio opet zapucati, ali mu se puška zaglavila.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u SAD-u Policija uhitila studenta osumnjičenog za ubojstvo troje nogometaša u kampusu

"B.Đ. je izboden dvaput bajonetom u trbuh. Sigurno bi ga ubio na licu mjesta da ga u tome nisu spriječili ostali nigerijski vojnici koji su napadača ubili na licu mjesta", rekao je izvor za Blic.rs.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Detalji drame Policija još traži bjegunca iz Sesveta: Palio auto 28-godišnjakinje pa zapucao prema muškarcu koji ga je htio spriječiti

Kako taj srbijanski portal neslužbeno doznaje, B. Đ. je operiran. Liječnici su sanirali rane i zaustavili krvarenje, ali nisu mogli izvaditi metak koji ga je ranio jer nema izlazne rane.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene