Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ususret godišnjici pokolja u školi Sandy Hook u Newtownu, pod velom je tajne započelo rušenje škole. Čak su i radnici morali potpisati ugovore sukladno kojima nikome ne smiju govoriti o ovom projektu.


Počelo je rušenje škole Sandy Hook u Newtownu u kojoj je 14. prosinca prošle godine Adam Lanza u svom mahnitom pohodu ubio 26 osoba, od čeka 20 djece. Projekt rušenja škole držao se u tajnosti kako u ovaj gradić ne bi nahrupili 'lovci na suvenire', kazali su u gradskom službama. Čak su i radnici morali potpisati ugovore sukladno kojima nikome ne smiju govoriti o ovom projektu. Dovršetak rušenja trebao bi se poklopiti s prvom godišnjicom ove tragedije.

Vezani članci Ciglana na Črnomercu prije i poslije rušenja dimnjaka - 1 Promijenjena vizura grada: Pogledajte fotografije prije i poslije uklanjanja dimnjaka na zagrebačkoj Ciglani Srušeni dimnjaci Ciglane Črnomerec Srušeni dimnjaci ciglane na Črnomercu: Nestali u sekundi. Začule se sirene, na terenu vatrogasci

Mjesto rušenja ograđeno je barikadama, a oko njega cijelo vrijeme kruže i zaštitari kako se do škole ne bi probio nitko tko ne treba.

>> Newtown dočekao svoj najtužniji Božić

Nakon što se sruši škola, koja je bila poprište stravičnog zločina, na istom će se mjestu graditi nova škola koja bi trebala biti otvorena u prosincu 2016. godine.

Masakr koji je prošlog prosinca počinio Adam Lanza bio je jedan od najgorih slučajeva pucnjave u školama u SAD-u, a nakon njega su u Connecticutu, New Yorku i ostalim susjednim državama doneseni mnogo stroži zakoni u oružju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook