Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Desetak dana nakon pokolja u osnovnoj školi, u kojem je ubijeno 20 prvašića i šestero učitelja i djelatnika škole, američki gradić Newtown dočekao je svoj najtužniji Božić.


U gradsku vijećnicu na badnji dan stigao je dvadesetak djece i šestero odraslih, kako bi tamo ostavili na stotine ručno izrađenih čestitki i pahuljica, koje su prikupili putujući proteklih dana američkom državom Connecticut, prenosi AP.

Vezani članci Adventska svijeća u Splitu Korona mijenja i adventske programe: ''Pripremili smo čitav niz projekata kojima ćemo virtualno približiti advent" Božić, ilustracija Njemačka ostaje u lockdownu: ''Mjere moramo produljiti, po mogućnosti i pooštriti, kako bismo imali lijep Božić"

>> Newtown: Na pogrebu učiteljice bio i Paul Simon, izveo 'Sound of Silence'

Preteklog tjedna poruke podrške stizale su iz čitavog svijeta. Stigle su i mnoge božićne donacije, ljudi su slali igračke, knjige, novac i još puno drugih stvari.

'Kako proći kroz ovaj Božić? Što se dogodi ako je ta subota bila dan kad su trebali ići vidjeti Djeda Božićnjaka? Što se dogodi ako je pretprošla subota bio dan kad su vidjeli Djeda Božićnjaka i to je posljednja slika koju imate?', rekla je Paula Pike, majka koja je u pokolju izgubila dijete.

Steve Fisher, mještanin Newtowna, smatra kako njegov grad tu tragediju nikad neće zaboraviti. Mislim da ovo nikada nećemo preboljeti', poručio je.

Ispred gradske vijećnice mještani su napravili posebno božićno drvo mira, ukrašeno božićnim ukrasima i brojnim znakovima mira.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook