Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napunio tri godine

Dječak rođen sa srcem izvan tijela preživio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada se Ryan Marquiss rodio sa srcem izvan tijela, liječnici nisu vjerovali da će preživjeti.

Radi se o vrlo rijetkom poremećaju, a bebe koje se s njim rode obično umiru za najduže tri dana, piše Daily Mail. Ryanovo srce nije se razvilo, imao je samo pola srca.

Pročitajte i ovo Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim Ilustracija trajalo je više od osam sati Veliki uspjeh splitskog KBC-a: Po prvi put izvedena operacija vađenja zloćudnog tumora iz srca

Iako su liječnici savjetovali dječakovoj majci da prekine trudnoću u 12 tjednu, ona je hrabro odbacila takav prijedlog. Prihvatila je rizik koji se isplatio, Ryan je danas veseli dječak koji je napunio tri godine.

'Željeli smo pustiti da stvari teku kako moraju teći, stoga smo i odbili prekinuti trudnoću', ispričala je 34-godišnja gospođa Marquiss. Dodala je da su bili svjesni da će biti čudo ukoliko dječak preživi.

Liječnici su im rekli da nikada ni jedna beba s Ryanovom dijagnozom nije preživjela, pa činjenicu da je njihov sin danas živ, smatraju čudom. 'Zaista nas je sve zapanjio', rekli su roditelji dječaka s čijim se poremećajem rađa jedno od milijun djece.

>> Spasili djevojčicu kojoj srce nije kucalo dva sata

Gospođa Marquiss rodila je carskim rezom krajem veljače 2009. godine u bolnici u Washingtonu,. Porodu je prisustvovalo čak 30 liječnika. 'Odmah sam rekao roditeljima da će biti pravo čudo ako dječak preživi. Postojala je velika vjerojatnost da se srce, koje je bilo toliko izloženo, inficira', rekao je liječnik Mary Donofrio.

Maleni Ryan sa samo dva tjedna podvrgnut je operaciji kojom se omogućio pravilan krvotok kroz srce. U naredna dva tjedna imao je više od 10 operacija. Jedna od njih bila je rekonstrukcija srca jer je do tada samo polovina organa obavljala sav posao. U prsni koš ubačeno je dodatno tkivo koje je pokrivalo ogoljeno srce.

'Ryan je cijelo vrijeme bio nevjerojatno hrabar i ni sekundu se nije prestajao boriti. U skoro vrijeme morat će na još jednu operaciju kojom će se srce zaštititi od mehaničkih ozljeda. Za sada je dovoljno da nosi zaštitni jastuk dok se igra i dok skače. Znamo da neće moći biti profesionalni sportaš, ali će se moći bezbrižno igrati po dvorištu i penjati se po drveću, kao i sva druga djeca', ispričala je Ryanova majka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene