Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mandatar za sastav izraelske vlade Benjamin Netanyahu rekao je u srijedu da je odlučan pregovarati o miru s Palestinskom samoupravom.


'Svim izraelskim vladama, uključujući moju, cilj je mir. To znači da ću pregovarati s Palestinskom samoupravom za mir', kazao je Netanyahu na gospodarskoj konferenciji u Jeruzalemu. 'Mislim da bi Palestinci trebali razumjeti da s našom vladom imaju partnera za mir, sigurnost i brzi razvoj svojeg gospodarstva', dodao je on.

>> Laburisti odobrili ulazak u Netanyahuovu vladu

Netanyahu je isto tako pozdravio odluku laburista da uđu u njegovu buduću koalicijsku vladu. 'Želim čestitati laburističkom čelniku Ehudu Baraku i njegovim kolegama što su napravili nešto važno za nacionalni interes', kazao je Netanyahu. Laburistička stranka je na kongresu u utorak navečer podržala ulazak stranke u vladinu koaliciju pod vodstvom Netanyahuova desničarskog Likuda.

Vezani članci Nastavljaju se palestinsko-izraelski sukobi 06 Izrael uzvratio Hamasu: Bombardirali kuću jednom od vođa u Gazi Napad na Gazu Kraj sukoba se ne nazire, žrtava je sve više: 500 tona bombi za napad koji je trajao 40 minuta. Reagirao SAD, Netanyahu odgovorio