Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nesreća u ruskom rudniku zlata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruske spasilačke službe pronašle su mrtva tijela devetorice rudara zarobljenih pod zemljom nakon požara u rudniku zlata u istočnom Sibiru, dok nastavljaju potragu za još 23 nestala, rekli su dužnosnici.

31 ruski rudar ostao je zatočen u rudniku zlata Veršino Darasun, u sibirskoj regiji Čita, nakon što je u četvrtak u glavnom oknu izbio požar zbog nepažljive upotrebe opreme za varenje. 

Pročitajte i ovo Fotografija napadača Šestero mrtvih FOTO Ovo je napadač iz Sydneyja: Uletio u šoping-centar s nožem u rukama i onda je nastao kaos, policija mu presudila Policija je okružila trgovački centar u Sydneyju - 4 Napadač upucan FOTO/VIDEO Preminula mama koju je manijak u šoping-centru izbo zajedno s bebom

Dužnosnici su izjavili da su 33 rudara uspjela na vrijeme pobjeći. Glasnogovornica ministarstva za izvanredne situacije rekla je da mrtva tijela još nisu izvađena na površinu jer nedostaje potrebna oprema. 

Ona je dodala da su brojni pripadnici spasilačke službe, koji su cijele noći pokušavali doprijeti do zarobljenih rudara, hospitalizirani zbog udisanja otrovnih plinova. 

"Vatra je lokalizirana, ali još uvijek nije ugašena. Nemamo nikakvih informacija o preostalim rudarima", dodala je glasnogovornica. 

Dužnosnici su rekli da je vatra izbila na dubini od stotinjak metara u glavnom oknu rudnika. 

Rudnik Darasun, manji od dva rudnika zlata tvrtke Highland Gold u Rusiji, proizveo je 333.424,35 grama (11.761 unci) zlata u prvoj polovici godine ili 13 posto od ukupne proizvodnje te tvrtke. 

Petinu navedene tvrtke posjeduje kanadski Barrick Gold, najveći svjetski vlasnik rudnika zlata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene