Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šokantne izjave iz Srbije

'Neprimjereno je uspoređivati nevinog Miloševića i hrvatske generale, ratne zločince''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpski ministar infrastrukture i energetike Milutin Mrkonjić ocijenio je da je nedopustivo uspoređivati Slobodana Miloševića i hrvatske generale koji su u Haagu osuđeni zbog ratnih zločina, piše Press.

'Smatram krajnje neprimjerenim, s bilo koje strane dolazile, usporedbe hrvatskih generala osuđenih na višegodišnje kazne u Haagu za zločine nad Srbima i Slobodana Miloševića koji nije zločinac i koji nije osuđen, nego je nevin ubijen u haškom kazamatu', stoji u nevjerojatnom priopćenju ministra Mrkonjića, a koje prenosi srbijanski Press.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Marko Rakovac - 3 Potraga se širi Hrvatska ponudila pomoć u potrazi za malom Dankom: HGSS-ovac otkrio koji su ključni koraci Nestala djevojčica Danka nestala kod Bora FOTO Dvogodišnju djevojčicu tražili cijelu noć, stotine ljudi na terenu: "Dok sam se okrenula, više je nije bilo. Još ne govori"

U Mrkonjićevu priopćenju se navodi i da se on, zbog svakodnevnih obveza, nije mogao ranije oglasiti povodom 'najavljenog ukora' predsjednika Srbije Borisa Tadića zbog toga što je posjetio Miloševićev grob u Požarevcu.

Mrkonjić je napisao kako Tadićev 'ukor' do njega nije stigao, ali da kritika zbog posjete Miloševićevu grobu znači Tadićevo 'neshvatljivo prihvaćanje paralele' između osuđenih hrvatskih generala i bivšeg predsjednika Srbije i SRJ.

Tadić je kritizirao premijerku Hrvatske Jadranku Kosor jer je na proslavi akcije Oluja u Kninu posebno pozdravila generale Antu Gotovinu i Mladena Markača, osuđene u Haagu zbog zločina nad Srbima. Potom je Tadić u Hrvatskoj kritiziran jer je zamerio premijerki i jer je 'tolerirao odlazak ministra na grob Miloševića'. Tadić je zatim kazao da je kritizirao Mrkonjića kao što je kritizirao i Kosor, piše Press.

Mrkonjić je danas pak najavio da će nastaviti posjećivati grob Miloševića.

'Istine radi, ali samo donekle, mogu i razumjeti zavist gospođe Kosor koja, dok ja eto mogu u miru odati počast preminulom predsjedniku i heroju Miloševiću, ona ne može osnivaču njezine stranke i 'ocu nacije' Tuđmanu jer za to nema dozvolu Tuđmanove obitelji, naveo je Mrkonjić te dodao kako odlazak na grob Miloševića osjeća kao svoju trajnu obvezu prema svom prijatelju i njegovoj obitelji. 'Naravno, nikome neću dozvoliti da se u taj dio moje privatnosti miješa i na nju utječe', napisao je Mrkonjić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene