Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počinje suđenje

Neobično ubojstvo taksista u Švedskoj! Optuženi mladi tinejdžeri: "To je bila osveta"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Petero tinejdžera optuženo je da su krajem ožujka ove godine ubili taksista, a time su se i hvalili svojim prijateljima.

Taksist (26) iz Stockholma nestao je krajem ožujka, a policija je 26. ožujka u šumi u Enköpingu pronašla njegov automobil, u kojem je bio ključ. Odmah su posumnjali na otmicu. Gotovo tjedan dana kasnije, 1. travnja tijekom potrage sa psima pronađeno je tijelo 26-godišnjaka kako visi na stablu nekoliko stotina metara od parkirališta.

Iako su mnogi u prvi trenutak pomislili da je riječ o samoubojstvu, istražitelji su rekli da si taksist nije oduzeo život, već da je riječ o ubojstvu. Istražujući ubojstvo, ubrzo je otkriveno da mladić ima dosje u policiji te da je nekoliko mjeseci prije nestanka tinejdžerica, koja je tada imala 15 godina, prijavila ubijenog za silovanje.

Pročitajte i ovo Pretresi na Kosovu akcija na Kosovu VIDEO Specijalci i oklopna vozila na ulicama zbog navodnog šefa srpskih terorista: Pretresi na više lokacija, upali i u bolnicu

Pročitajte i ovo Putin i Trošev preuzimanje kontrole VIDEO Putin se sastao s bivšim zapovjednikom Wagnera: "Znate koja su pitanja koja treba unaprijed riješiti"

Policijska istraga pokazala je da je taksist bio u vezi s optuženom tinejdžericom (16). U veljači ga je ona prijavila za silovanje te tvrdila da se sve dogodilo prošlog ljeta. No policija je nakon ispitivanja optužbe odbacila jer su bile nepotpune, nedorečene i bilo je puno nejasnoća.

Istražujući ubojstvo taksista, sumnje su ubrzo bile usmjerene na četiri brata i djevojku, u dobi između 15 i 18 godina. Djevojka koja je prijavila seksualni napad priznala je da je namamila žrtvu kako bi joj se osvetila.

Djevojka je zadržala mladića na mjestu zločina, a onda su tamo došla četvorica mladića. Prethodno su se oboružala konopima, maskama i odjećom.

Ovih dana oni su optuženi za ubojstvo. Suđenje počinje 3. listopada u Uppsali. Tinejdžeri su optuženi da su ubili čovjeka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mikroplastika na udaru Odzvonilo šljokicama u kozmetici i raznim sjajilima: Trgovci spremaju akcijske prodaje

"Trebali su ga samo zlostavljati, kako bi mu se osvetili", rekla je djevojka te dodala da je sve krenulo u pogrešnom smjeru.

No policija joj nije povjerovala jer, sudeći prema tragovima koje je pronašla policija, ubijen je na drugom mjestu, a kasnije prebačen na osamljeno mjesto dalje od naselja i ondje obješen, piše BNN Breaking.

Pročitajte i ovo Ilustracija Umrli ili nestali Mediteran je grobnica: Više od 2500 ljudi izbrisan je gotovo svaki trag, željeli su samo jedno

Policija je također pronašla razgovore na chatu, snimke nadzornih kamera, ali i transfer novca s računa žrtve na račune počinitelja, što pokazuje da su ga oni ucjenjivali.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene