Obavijesti Video Pretražite Navigacija
akcija na Kosovu

VIDEO Specijalci i oklopna vozila na ulicama zbog navodnog šefa srpskih terorista: Pretresi na više lokacija, upali i u bolnicu

Pretresi na Kosovu
Pretresi na Kosovu Foto: YouTube/Kontakt Plus/Screenshot
Kosovska policija izvela je pretres na nekoliko lokacija u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, Zvečanu i Zubinu Potoku. Akcija je povezana s nedavnim napadom Srba u selu Banjska.

Kosovska policija s dugim cijevima upala je jutros na pet lokacija u tri općine na sjeveru Kosova, a ta je akcija, kako su sami izvijestili, povezana s nedavnim događajima u selu Banjska

U nedjelju su naoružani Srbi napali kosovske policajce i jednog ubili, a potom su se zabarikadirali u manastir. Kosovska policija ih je nakon nekoliko sati obračuna svladala te ih je nekolicina uhićena i optužena za napad, a tri su ubijena. 

"Policija Kosova provodi nalog nadležnog suda za kontrolu, na pet lokacija u tri općine na sjeveru Kosova. Ove operacije izvode se u vezi s nedavnim događajima u selu Banjska. Policijsku operaciju vode relevantne jedinice Policije Kosova, uz prisustvo Tužitelja (STRK) na licu mjesta. Policija Kosova ovom prilikom obavještava građane da ne trebaju brinuti. Ovi kontrolni nalozi se provode u koordinaciji sa EULEX-om i KFOR-om", objavila je danas policija na Facebooku.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić O nemirima na Kosovu Vučić u intervjuu: "Za mene trojica Srba koji su poginuli u Banjskoj nisu teroristi. Bili su obiteljski ljudi"

Pročitajte i ovo Ilustracija Val nasilja Krvavi rat na ulicama Švedske, premijer zove vojsku u pomoć: ''Nijedna zemlja u Europi nije ovo doživjela''

Srbijanski mediji javljaju da je specijalna policija upala jutros i u KBC u Sjevernoj Mitrovici te je izvršen pretres, a to je potvrdio i ravnatelj te ustanove dr. Zlatan Elek. Kazao je da su zaplijenili snimke nadzornih kamera i pretresli više ureda. 

Pretresi su bili i u jednom kafiću te stambenoj zgradi koji se povezuju s potpredsjednikom Srpske liste Milanom Radoičićem.

Dvojica policijskih službenika iznijela su iz zgrade u kojoj se nalazi restoran Grey dvije vrećice te su ih ubacili u službeni auto, javlja Nova.rs.

Kosovski čelnici optužili su službeni Beograd da stoji iza napada u selu Banjska, a kosovska predsjednica rekla je da je njihova država napadnuta. 

Policija je u nedjelju izložila oružje i streljivo zaplijenjeno napadačima, uključujući jurišne puške bivše jugoslavenske vojske, mitraljeze, snajpere, minobacače, protutenkovske raketne bacače, ručne granate, nagazne mine i dronove.

Kosovski premijer Albin Kurti rekao je da je policija pronašla oružje vrijedno pet milijuna eura, dovoljno za stotine boraca.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene