Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kenijski zrakoplov još nije pronađen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potraga za zrakoplovom tvrtke Kenya Airways, koji se tijekom noći srušio u južnom Kamerunu neposredno nakon polijetanja, i dalje je u tijeku, objavile su agencije, pozivajući se na kamerunski radio.

Kenijski zračni prijevoznik Kenya Airways objavio je prije podne da je zrakoplov izgubio vezu s kontrolom leta neposredno nakon uzlijetanja i smatra se nestalim. 

Pročitajte i ovo Spašavanje Jezerski vrh - 4 Kobno planinarenje Detalji stravične nesreće u Albaniji: Poginula hrvatska znanstvenica, 10 sati trajala je akcija spašavanja preostalih planinara Drvo palo na muškarca i na mjestu ga ubilo Nije mu bilo spasa Smrt u šumi: Stablo palo na muškarca i na mjestu ga ubilo

Posljednju poruku iz zrakoplova primio je kontrolni toranj u Douali, gdje je bjesnila oluja, navodno dvije minute poslije polijetanja.

Kenijski Boeing 737, na letu od Douale prema Nairobiju, pao je u području jugozapadno od glavnog grada Kameruna Yaoundea, jer su očevici rekli kako su tijekom noći čuli snažnu eksploziju u Lolodorfu, području koje se nalazi stotinjak kilometara jugozapadno od Yaounde.

Zrakoplov se srušio u blizini mjesta Miete, južno od kamerunskog lučkog grada Kribija i sjeverno od granice s Ekvatorijalnom Gvinejom, javio je radio ne navodeći druge pojedinosti. Na to je područje sad usmjerena potraga u kojoj od jutra sudjeluju dva helikoptera kamerunskog zrakoplovstva, a zrakoplov traže i sve raspoložive policijske snage.

U zrakoplovu, kojem je Douala bila samo usputna stanica na putu od Abidjana u Obali Bjelokosti, bilo je ukupno 114 ljudi, od kojih devet članova posade. 

Prema putničkom manifestu Kenya Airlinesa, u njemu su,
među ostalima, bila 34 Kamerunca, 15 Indijaca, sedam Južnoafrikanaca, šest Kineza, pet Britanaca i jedan Amerikanac. Svi članovi posade bili su Kenijci.

Prema priopćenju Kenya Airwaysa, jednog od rijetkih uspješnih i razmjerno sigurnih afričkih avioprijevoznika, zrakoplov koji se srušio bio je star šest mjeseci i dosad oko njega nije zabilježen ikakav problem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene