Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojačavaju vojne vježbe

Putinu ne pada napamet vratiti Krim: 'Naš teritorij nije predmet rasprave'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ususret godišnjici aneksije Krima, Rusi su ponovno pokazali zube.

Rusija je u utorak odbila vratiti Krim Ukrajini, a dužnosnik ruskog ministarstva obrane rekao je da bombarderi dugog dometa koji mogu nositi nuklearne projektile stižu na taj crnomorski poluotok u sklopu vojnih vježbi.

Pročitajte i ovo Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni" Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori"

"Krim je područje Ruske Federacije, a jasno je da naša područja nisu predmet rasprave", rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, ne obazirući se na američku najavu da sankcije Rusiji zbog aneksije Krima ostaju na snazi.

Visoka povjerenica EU za vanjsku i sigurnosnu politiku Federica Mogherini rekla je da ni Unija neće mijenjati svoju politiku nepriznavanja aneksije i održavanja sankcija.

Kličko prozvao Putina i poručio Zapadu: 'On će izazvati Treći svjetski rat'

Opsežne vojne vježbe, u kojima je Sjeverna flota u ponedjeljak stavljena u punu borbenu pripravnost, doimaju se kao pokazivanje mišića i prkosa na godišnjicu ruske aneksije Krima 21. ožujka. Održavaju se od Arktika do Crnog mora na kopnu, moru i zraku, uz sudjelovanje više od 45 tisuća vojnika.

Agencija Interfax objavila je, pozivajući se na neimenovanog dužnosnika ministarstva obrane, da će u vježbama na Krimu sudjelovati i bombarderi Tu-22M3 te da će balistički projektili dugog dometa Iskander biti poslani u rusku enklavu Kalinjingrad, koja graniči s Litvom i Poljskom, koje su članice NATO-saveza. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene