Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provocira Kremlj

Navalni prerezao narukvicu za elektronski nadzor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oponent Kremlju Aleksej Navalni koji je osuđen je na tri i pol godine uvjetno zbog pronevjere, prerezao je narukvicu za elektronski nadzor, provocirajući na taj način ruske vlasti koje u utorak na njegov potez još nisu reagirale.

"Odbijam poštovati obveze svojeg ilegalnog kućnog pritvora", napisao je u ponedjeljak na svom blogu, pohvalivši se kako je elektronsku narukvicu "prerezao uz pomoć kuhinjskih škara i uz minimalan napor".

Pročitajte i ovo Nuklearni projektil, ilustracija "On je izdajica" Propagandistica Kremlja sasula opasne prijetnje: "Za pet godina ova zemlja neće postojati" Vladimir Putin odgovor Macronu Nova prijetnja iz Kremlja: "Ako Francuska pošalje trupe u Ukrajinu, izravni je sukob neizbježan"

Kako tvrdi taj ruski odvjetnik, u skladu s ruskim zakonom on ne smije biti u kućnom pritvoru jer mu je presuda već izrečena.

Putinov kritičar u sudnici vikao i lupao šakama po stolu: 'Od svih kazni, ova je najpodmuklija'

"U skladu s člankom 311 kaznenoga zakona pojedinac mora biti oslobođen odmah u sudnici u slučaju kada se donese oslobađajuća presuda ili u slučaju izricanja uvjetne presude", objasnio je blogerima.

Navalni je u utorak na svom Twitter računu napisao da je u utorak otišao do "trgovine u zgradi u kojoj živi kako bi kupio mlijeko".

Moskovska policija je izvijestila da je spremna privesti Navalnoga ukoliko to zatraže sudske vlasti, prenosi agencija Ria Novosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene