Nakon što se ruski oporbenjak Aleksej Navaljni vratio u Rusiju, uhićen je odmah na aerodromu te mu je određen jednomjesečni pritvor. EU i SAD su zbog toga zatražile od vlasti da ga puste na slobodu.

Galerija


Europska unija i Sjedinjene Američke Države zatražile su od ruskih vlasti da puste na slobodu Alekseja Navaljnog, oporbenog aktivista i glasnog kritičara Vladimira Putina. Navaljni se sinoć vratio iz Njemačke u Rusiju pet mjeseci nakon što je otrovan, od čega se uspio oporaviti.

Vezani članci Aleksej Navaljni Navaljni optužuje Putina da je naručio da mu stave otrov na donje rublje, iz Kremlja odbacuju optužbe: "Bolesnik pati od delirija..." Aleksej Navaljni Navaljni tvrdi da ga je tajna služba i ranije pokušala otrovati: "Oba puta doza je bila premala"

Sinoć je putničkim zrakoplovom stigao u Moskvu, a uhićen je već u zračnoj luci. Ruske vlasti kažu da je prekršio uvjetnu kaznu zbog pronevjere te da će ostati u pritvoru do saslušanja na sudu.

Saslušanje je ipak organizirano u policijskoj postaji u predgrađu Moskve i odlučeno je da Navaljni još mjesec dana neće na slobodu.

"Puno puta sam vidio izrugivanje pravosuđu, ali izgleda da se starac u svojem bunkeru svega toliko boji da je kodeks za kazneni postupak očito poderan i bačen u smeće. To što se događa jednostavno je nemoguće. Ovo je najviši stupanj bezakonja“, rekao je Navaljni.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr