Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen čim je stigao u Moskvu

SAD i EU traže od Rusije da Navaljnog puste na slobodu, on kaže: "Ovo je najviši stupanj bezakonja"

Aktualno Galerija Aleksej Navaljni - 2 Aleksej Navaljni - 2 Foto: DNEVNIK.hr Aleksej Navaljni - 4 Aleksej Navaljni - 4 Foto: DNEVNIK.hr Aleksej Navaljni - 3 Aleksej Navaljni - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Aleksej Navaljni - 1 Galerija 1/4 >>
Nakon što se ruski oporbenjak Aleksej Navaljni vratio u Rusiju, uhićen je odmah na aerodromu te mu je određen jednomjesečni pritvor. EU i SAD su zbog toga zatražile od vlasti da ga puste na slobodu.

Europska unija i Sjedinjene Američke Države zatražile su od ruskih vlasti da puste na slobodu Alekseja Navaljnog, oporbenog aktivista i glasnog kritičara Vladimira Putina. Navaljni se sinoć vratio iz Njemačke u Rusiju pet mjeseci nakon što je otrovan, od čega se uspio oporaviti.

Pročitajte i ovo Sergej Trifunović procurili detalji Uhićen glumac Sergej Trifunović Političko-obavještajni skandal u Rusiji Tražila je tamo gdje ne smije Istraživala trovanje Putinova kritičara pa završila u zatvoru: "Zdravo svima, kamera je razbijena, kucaju mi na vrata..."

Sinoć je putničkim zrakoplovom stigao u Moskvu, a uhićen je već u zračnoj luci. Ruske vlasti kažu da je prekršio uvjetnu kaznu zbog pronevjere te da će ostati u pritvoru do saslušanja na sudu.

Saslušanje je ipak organizirano u policijskoj postaji u predgrađu Moskve i odlučeno je da Navaljni još mjesec dana neće na slobodu.

"Puno puta sam vidio izrugivanje pravosuđu, ali izgleda da se starac u svojem bunkeru svega toliko boji da je kodeks za kazneni postupak očito poderan i bačen u smeće. To što se događa jednostavno je nemoguće. Ovo je najviši stupanj bezakonja“, rekao je Navaljni.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene