Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza u Ukrajini

NATO zabrinut zbog Transdnjestrovlja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NATO-ov vojni zapovjednik rekao je da je zabrinut jer bi ruske snage na ukrajinskoj granici mogle predstavljati prijetnju.

Vrhovni vojni zapovjednik NATO-a je kazao da Rusija na ukrajinskoj istočnoj granici ima raspoređene velike snage te da je zabrinut jer bi to moglo predstavljati prijetnju i moldovskoj pokrajini Transdnjestovlje koja ima separatističke težnje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat u Europi Poljska bijesni jer je Rusija povrijedila zračni prostor: Varšava traži objašnjenje Moskve Ilustracija Rat u Europi Rusija napala Kijev i Lavov, uzbuna u Poljskoj: ''Ruski projektil je ušao u naš zračni prostor, digli smo avione''

'Ruske snage na istočnoj ukrajinskoj granici su pozamašne i vrlo, vrlo spremne', kazao je vrhovni saveznički zapovjednik u Europi, general američkog ratnog zrakoplovstva Philip Breedlove.

Ruski barjak nad 189 ukrajinskih vojnih objekata na Krimu

Prema njegovim riječima, NATO je vrlo zabrinut zbog prijetnje Transdnjestrovlju.

'Na istočnoj ukrajinskoj granici ima apsolutno dovoljno ruskih snaga da pregaze Transdnjestrovlje ukoliko se donese takva odluka, a to je vrlo zabrinjavajuće', dodao je Breedlove. Ocijenio je da se Rusija više ponaša kao suparnik, a ne partner.

Zamjenik ruskog ministra obrane je odmah odgovorio da Rusija poštuje međunarodne sporazume o ograničenju broja trupa u blizini svoje granice s Ukrajinom. No, čelni čovjek ukrajinskog vijeća za nacionalnu sigurnost i obranu je upozorio da su ruske postrojbe 'u svakom trenutku' spremne napasti Ukrajinu.

'Putinov cilj nije Krim, već cijela Ukrajina. Njegove postrojbe nagomilane na granici su spremne napasti u svakom trenutku', kazao je Andrej Parubij. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene