Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

NATO je počeo 'provoditi operacije vezane uz zonu zabrane leta' iznad Libije i uvoditi pomorski embargo na oružje, priopćio je u nedjelju kanadski general Charles Bouchard, imenovan u petak na čelo operacije NATO-a u Libiji.


'Imenovan sam zapovjednikom združenih snaga za operacije embarga. Ujedno smo počeli uspješno provoditi operacije zone zabrane leta', istaknuo je general Bouchard.

'Uz partnere koji nisu članovi NATO-a, NATO će učiniti sve što može kako bi spriječio korištenje zračnih snaga te će to učiniti pomno i precizno sprječavajući pogibiju stanovništva Libije', kazao je general. 'Naša je zadaća zatvoriti libijski zračni prostor za sve letove osim spasilačkih i humanitarnih', kazao je on.

Vojne operacije NATO-a u Libiji uključuju uvođenje zone zabrane leta i embargo na oružje, po naredbi NATO-a.

Vezani članci Rupa u Mečenčanima - 2 Stožer će zbog urušavanja zemlje u Mečenčanima uvesti zabranu kretanja. Poljoprivrednici se bune: "Tu smo informaciju trebali saznati prije" Politika podijeljena oko pokliča ZDS - 2 Antifašisti i većina saborskih klubova sastali se u Židovskoj općini u Zagrebu: "Zabraniti ustaška obilježja i znakovlje!“

>> Pobunjenici velikom brzinom prodiru prema Sirtu

General Bouchard bi mogao potom preuzeti 'zapovjedništvo nad svim vojnim operacijama' radi zaštite civila od postrojbi odanih pukovniku Moameru Gadafiju ako 28 članica donese odluku da NATO preuzme na sebe cjelokupnu operaciju. (Hina)