Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mogli su je i prije spasiti

Natascha Kampusch tuži Austriju jer su je mogli spasiti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik Natasche Kampusch potvrdio je austrijskim medijima kako njegova klijentica razmišlja o tužbi protiv Austrije, jer smatra kako su ju vlasti mogle spasiti iz zatočeništva.

Na osnovu izjave bivšeg čelnika austrijskog saveznog kriminalističkog ureda, Herwiga Haidingera, odvjetnik 22-godišnje Kampusch, Gerald Ganzger je izjavio kako on i njegova klijentica razmišljaju o tužbi protiv austrijske države te je istaknuo kako imaju vremena do veljače iduće godine za odluku, jer tada nastupa zastara slučaja.

Pročitajte i ovo Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..." Preplašena djevojčica U garažama i stanovima Strava u Austriji: 17 maloljetnika mjesecima seksualno zlostavljalo djevojčicu (12)

>> Autobiografija Natasche kampusch bit će objavljena u rujnu

Haidinger je još 2008. godine optužio vlasti kako su ignorirale izjavu jednog lokalnog policajca o Priklopilu i njegovom bijelom kombiju kojim je, kako se kasnije ispostavilo, oteo Nataschu. Trag tog policajca vlastima je upućen samo 35 dana nakon otmice, tako da Kampusch tvrdi kako je 3061 dan od 3096 dana zatočeništva, provela zbog propusta vlasti. Ganzger ističe kako bi sudski spor sa Republikom Austrijom mogao trajati godinama, ali nije htio špekulirati s visinom odštete, za koju stručnjaci tvrde da bi mogla iznositi i do pola milijuna eura.

Austrijski i svjetski mediji prenose i vijest o samoubojstvu 58-godišnjeg policajca Frantza Krolla, koji je radio na slučaju otmice Natasche Kampusch. On je nedavno zajedno sa kolegama ponovno otvorio slučaj njezine otmice, kako bi dokazao da otmičar Wolfgang Priklopil nije imao pomoćnika. Njegovi kolege govore samo u superlativima o njemu, a njegovo samoubojstvo za njih je bio šok, jer Kroll nije dao naslutiti da će si oduzeti život. Priznali su kako ga je posao jako opterećivao i da je patio od teške depresije.

Podsjetimo, Natascha Kampusch oteta je kao 10-godišnja djevojčica, a 44-godišnji Priklopil ju je osam godina držao zatočenu. Priklopil se nakon njezinog bijega ubio.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene