Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ODVJETNIK PLATIO ZA ŠUTNJU

Ne jenjavaju odjeci Trumpove afere s pornoglumicom: ''Nikad mu nije palo na pamet da je mali čovjek, posebice žene, bitan''

Stormy Daniels (FOTO: Getty)
Stormy Daniels (FOTO: Getty)
Aktualno Galerija Stormy Daniels (FOTO: Getty) Stormy Daniels (FOTO: Getty) +0 Michael Cohen (Foto: AFP) Galerija 1/2 >>
Osobni odvjetnik američkog predsjednika pokušao je spriječiti nastavak FBI-eve istrage, pokrenute zbog ljubavne afere američkog predsjednika Donalda Trumpa s poznatom zvijezdom filmova za odrasle.

Odvjetnik je bivšoj ljubavnici tijekom predsjedničke kampanje isplatio novac kako bi šutjela o vezi. Glumica sad tuži odvjetnika i traži milijunsku odštetu, odvjetnik opravdava predsjednika i tvrdi kako nije ni znao za sporazum o šutnji.

Pročitajte i ovo Umro muškarac koji se zapalio pred zgradom suda preminuo u bolnici Umro muškarac koji se zapalio pred zgradom u kojoj se sudi Donaldu Trumpu Stormy Daniels fatalna stormy "Najbezvezniji seks u životu", podmićivanje i slava: Kako je došlo do optužnice bez presedana?

Dolazak zvijezde filmova za odrasle izazvao je kaos. Snimatelji i fotoreporteri spoticali su se i padali dok su Stormy Daniels i njezin odvjetnik pokušavali doći do zgrade suda.

''Mislim kako nema sumnje da se ti dokumenti trebaju koristiti i da bi ih istražitelji trebali pregledati'', rekao je Michael Avenatti, odvjetnik Stormy Daniels.

U sudnici deseci novinara, ali ne i kamere. Trumpov odvjetnik Michael Cohen od suda je tražio da se FBI-u zabrani korištenje materijala zaplijenjenih u njegovu domu i uredu.

''Odbijam prijedlog za privremenu zabranu naloga, jer je sporan. Moramo pričekati i vidjeti o čemu se radi i možemo li o tome raspravljati'', rekla je sutkinja Kimba Wood.

Sutkinja je odbila i prijedlog obrane da dokumente istraže nezavisni istražitelji, ali zasad još nije odlučeno hoće li se ti dokazi moći koristiti. Dokumenti prikupljeni u sklopu istrage o navodnoj isplati 130 tisuća dolara za šutnju bivšoj ljubavnici američkog predsjednika otkrili su i kako je jedan od odvjetnikovih klijenata voditelj Trampove omiljenog TV kanala - Fox News. Pokušaj da se izvuče na račun obveze čuvanja odvjetničke tajne Cohenu nije prošao.

''Gospodin Cohen se godinama ponaša kao da je iznad zakona. On je uvjeren, a i ponaša se kao rješavač Trumpovih problema. On igra prema drugačijim pravilima, ili bolje reći za njega pravila ne postoje. Nikad mu nije palo na pamet da je mali čovjek, posebice žene, a još više žene poput mene, bitan'', kazala je Daniels.

Njezina veza s Trumpom trajala je navodno nekoliko mjeseci, tijekom 2006. U televizijskom intervjuu početkom godine prvi je put progovorila javno. Pričala je kako je predsjednik u ljubavnom odnosu nije impresionirao. Ugovor o šutnji s njom je potpisao Trumpov odvjetnik, koji tvrdi kako predsjednik ništa nije znao, te da je vlastitim novcem kupio njezinu šutnju. Stormy ga sad tuži i traži 20 milijuna dolara odštete, a FBI istražuje je li riječ u ovom slučaju o bankovnoj prijevari i ilegalnoj donaciji u kampanji. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene